Πώς βαθμολογούν την Αθήνα οι τουρίστες

Με 7,9 στα 10 βαθμολόγησαν οι ξένοιτουρίστες την εμπειρία τους από την Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) και της GBR Consulting, που διενεργήθηκε από τα τέλη Ιουνίου έως και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχεία – μέλη της ΕΞΑΑΑ. Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης, συμμετείχαν 1.500 τουρίστες.

περισσότερα

Προς πλήρη κατάργηση των capital controls προχωρά η...

Στην πλήρη -σχεδόν- κατάργηση των capital controls προχωρά η κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

περισσότερα

Ελάχιστα είναι τα νεόδμητα ακίνητα που αλλάζουν χέρια

Ελάχιστα είναι τα ακίνητα που αλλάζουν χέρια, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ).

περισσότερα

Στο σφυρί 5.000 πρώτες κατοικίες

Εως το τέλος του 2019 θα εκποιηθούν σπίτια αντικειμενικής αξίας κάτω των 150.000 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες καθώς δεν τελούν υπό καμία νομική προστασία

περισσότερα

Πήρε μπροστά η αγορά ακινήτων!

Ποιοι ξένοι αγοράζουν στην Ελλάδα - Σε ποιες περιοχές και για ποιο σκοπό.

περισσότερα

Πόσοι Έλληνες έχουν λογαριασμό στο Facebook

Περισσότεροι από 5,3 εκατ. Έλληνες έχουν λογαριασμό στο Facebook σύμφωνα με την επικεφαλής Δημόσιας Πολιτικής της εταιρείας για Ελλάδα και Ιταλία, Λάουρα Μπονοντσίνι.

περισσότερα

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Airbnb - Πώς θα γίνουν οι εγγραφές

Διορία έως τις 30 Νοεμβρίου έχουν όσοι έχουν συνάψει βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2018, προκειμένου να εγγραφούν στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

περισσότερα

ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις 30% για 3.500.000 ιδιοκτήτες τάζει η...

Από εκεί και πάνω, το ποσοστό μείωσης θα φθίνει όσο αυξάνεται η συνολική περιουσία, σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση – Στόχος είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% στις χαμηλές ιδιοκτησίες και κατά 30% μεσοσταθμικά σε δύο φάσεις, το 2019 και το 2020

περισσότερα

Στην Αθήνα η τρόικα

Ρήξη στο εσωτερικό των δανειστών προκαλεί το θέμα της μείωσης των συντάξεων καθώς έχουν δημιουργηθεί δύο μέτωπα με διαφορετική ατζέντα, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με εκπροσώπους των κομμάτων.

περισσότερα

ΑΑΔΕ - Airbnb: Σε λειτουργία το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας...

Τέθηκαν σε λειτουργία στον ιστότοπο www.aade.gr το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», και η Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής (Airbnb) σε ειδική ημερολογιακή φόρμα (calendar), με δυνατότητα αναλυτικής επισκόπησης των δηλώσεων.

περισσότερα

Φεστιβάλ Βενετίας: Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στον...

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 75ου Φεστιβάλ Βενετία Μπενίτσιο ντελ Τόρο έδωσε το Χρυσό Λιοντάρι στον επίσης Μεξικανό Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία του Roma.

περισσότερα

Ρεκόρ δεκαετίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Στα συμβολαιογραφεία όλης της χώρας άρχισαν να καταφεύγουν από τον Μάιο και μετά χιλιάδες φορολογούμενοι, όταν έγινε γνωστό ότι σε χιλιάδες περιοχές της Επικράτειας επρόκειτο να αυξηθούν - όπως και έγινε τον Ιούνιο - οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων άρα και οι φόροι που προκύπτουν για τις μεταβιβάσεις τους, είτε πρόκειται για γονικές παροχές, δωρεές ή αγορές διαμερισμάτων και κατοικιών.

περισσότερα

Οι New York Times τρελάθηκαν με τη Θεσσαλονίκη

Εκτενής και εγκωμιαστική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, ως ιδανικού ταξιδιωτικού προορισμού Σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού στην Ελλάδα, δημοσιεύεται στο ένθετο Travel των New York Times (2/9), με τίτλο «Thessaloniki, Greece».

περισσότερα

Τα ελληνικά νησιά στην κορυφή του κόσμου

Με δύο παγκόσμιες πρωτιές και τρία συνολικά βραβεία θριάμβευσε η Ελλάδα κατά την τελετή απονομής του θεσμού των ταξιδιωτικών διακρίσεων ” Condé Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018″ που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα έλαβε:

περισσότερα

Η αγορά ακινήτων στη Μύκονο ανακάμπτει, αναφέρει ρεπορτάζ...

Άρθρο για την αγορά ακινήτων στο νησί της Μυκόνου που είναι φημισμένο ως ένα από τα δημοφιλέστερα της Μεσογείου, δημοσιεύουν οι "Times" του Λονδίνου, τονίζοντας ότι ανταγωνίζεται την Ίμπιζα για τα πολυτελή πάρτι και τη γαλλική Ριβιέρα για τη φιλοξενία, προσελκύοντας πληθώρα διεθνών γνωστών εμπορικών προϊόντων.

περισσότερα

ΥΠΟΙΚ για ΕΝΦΙΑ: Ποιους αφορούν οι αυξήσεις

Κατά περίπου 60 εκατ. ευρώ είναι μειωμένο φέτος σε σύγκριση με το 2017 το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε, ενώ ειδικά για τον συμπληρωματικό φόρο, αυτός εμφανίζεται μειωμένος κατά 9,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περυσινή εκκαθάριση.

περισσότερα

Δεν βρέθηκαν είδησεις που ταιριάζουν με τα επιλεγμένα κριτήρια