Τουρισμός από Ρωσία: Καλή χρονιά παρά τα… παρατράγουδα!

Τουρισμός από τη Ρωσία: Η ευρεία δουλειά που έγινε στη βάση του κοινού αφιερωματικού έτους έφερε καλή σοδειά, έβαλε και τις βάσεις για ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο μέλλον.

περισσότερα

Γενικός πρόξενος των ΗΠΑ: Αμερικανικές επιχειρήσεις δείχνουν...

Μία διαφορετική εκδήλωση πραγματοποίησε το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη και το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που αφορούσε τις επιχειρηματικές προοπτικές και την καινοτομία στην Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την σημαντική παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η Δ.Ε.Θ. τον περασμένο Σεπτέμβριο. Oμιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

περισσότερα

Αν. Μεσόγειος, ενεργειακά και ρωσικές επενδύσεις στην...

Οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην ανατολική μεσόγειο, τα ενεργειακά, οι εξαγωγές της Ελλάδας στη Ρωσία, οι ρωσικές επενδύσεις στη χώρα μας ιδίως στον τομέα των ακίνητων και του τουρισμού, αλλά και πιο στρατηγικού χαρακτήρα ρωσικές επενδύσεις στις υποδομές θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου στη Μόσχα.

περισσότερα

Στην Αθήνα ο Jappreet Sethi, CEO της εταιρίας YoStartups,...

Στην Αθήνα θα βρεθεί για λίγες μέρες ο Jappreet Sethi, CEO της εταιρίας YoStartups, ως προσκεκλημένος της έκθεσης eCommerce Expo Greece & SE Europe, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 24 & 25 Νοεμβρίου 2018.

περισσότερα

Το σπίτι σου στο Airbnb

Ξεπερνούν τα 126.000 τα σπίτια ανά την Ελλάδα που λειτουργούν ως καταλύματα Airbnb, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

περισσότερα

Οι μισθώσεις τύπου Airbnb τώρα και στην αγορά γραφείων

Μπορεί μέχρι σήμερα οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην αγορά ακινήτων να είναι ταυτισμένες με τα επιπλωμένα διαμερίσματα και το Airbnb, ωστόσο πλέον, σημαντική διάδοση της εν λόγω υπηρεσίας καταγράφεται και στην αγορά γραφείων, όπου οι ανάγκες είναι εξίσου διευρυμένες και απαιτούν ευέλικτες λύσεις.

περισσότερα

Στην Αθήνα το φθηνότερο Airbnb

Σε «μαγνήτη» προσέλκυσης ξένων επισκεπτών για την Αθήνα εξελίσσονται οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb, μεταμορφώνοντας και την αγορά κατοικίας της πρωτεύουσας, καθώς οι αξίες και τα ενοίκια, ιδίως στο κέντρο της πόλης, έχουν αρχίσει να καταγράφουν ανοδική τάση.

περισσότερα

Μαγνήτης η Ελλάδα για επενδύσεις στα τουριστικά ακίνητα

Ο πλέον ελκυστικός προορισμός της Μεσογείου για επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα είναι η Ελλάδα σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων real estate Tranio μεταξύ όσων συμμετείχαν στο διήμερο συνέδριο Μediterranean Resort & Hotel Forum.

περισσότερα

«Χρυσή βίζα» απέκτησαν 1.521 Κινέζοι

H χορήγηση κάρτας Visa σε Κινέζους αυξήθηκε το 2018 κατά 28%, φτάνοντας τις 115.000, ενώ διπλάσιος είναι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Κίνα που ήλθαν στην Ελλάδα.

περισσότερα

Ηλεκτρονικό «σαφάρι» από την ΑΑΔΕ για να ελέγξει τα ακίνητα...

Η ΑΑΔΕ θα ζητάει από τις πλατφόρμες να κατεβάζουν όσοι νοικιάζουν σπίτια στην Ελλάδα και δεν έχουν κάνει δήλωση στο Μητρώο - Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και τα «search robot» του διαδικτύου

περισσότερα

Reuters: Τα ελληνικά ακίνητα στο στόχαστρο των Κινέζων...

Τρεις φορές την εβδομάδα εκατοντάδες Κινέζοι επενδυτές φτάνουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας όπου τους συναντούν Έλληνες κτηματομεσίτες και τους μεταφέρουν κατευθείαν στην πόλη για να δουν διαμερίσματα που είναι προς πώληση, αναφέρει το Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα.

περισσότερα

Airbnb και Golden Visa ανεβάζουν την κτηματαγορά

Η ζήτηση ακινήτων για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε τουρίστες και η είσοδος ξένων στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας οδηγούν σε αύξηση τιμών και έχουν φέρει στο προσκήνιο πολλές περιοχές

περισσότερα

Πώς οι Κινέζοι «εκτόξευσαν» τις τιμές των ακινήτων στην...

Στην αυξημένη ζήτηση ακινήτων στην Αθήνα από Κινέζους, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters με τίτλο: «Ψάχνοντας μία ευκαιρία και να γευθούν την καλή ζωή, οι Κινέζοι αγοράζουν ελληνικά σπίτια».

περισσότερα

Σε ποιες περιοχές αρχίζουν να ανεβαίνουν και πάλι οι τιμές...

Ο τομέας ακινήτων στην χώρα μας ανακάμπτει μετά από μια βαθιά και παρατεταμένη περίοδο κρίσης και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

περισσότερα

Στο «σφυρί» ακίνητα σε τιμές που πιάνουν «πάτωμα» - «Κύμα»...

Τριάντα ένα ακίνητα «βγάζει» σε πλειστηριασμό το ελληνικό Δημόσιο από σήμερα 17 Οκτωβρίου μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου. Εκτός από την αύξηση των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και τις δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανεβάζει στροφές και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

περισσότερα

Καμμένος: Η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος

Η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας, τόνισε ο Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σοϊγκού, ενώ τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Μόσχας στη διεθνή πολιτική σκηνή.

περισσότερα

Δεν βρέθηκαν είδησεις που ταιριάζουν με τα επιλεγμένα κριτήρια