Handelsblatt: Η Αθήνα σχεδιάζει επιστροφή στην αγορά...

Για περισσότερα από οκτώ χρόνια η Ελλάδα κατάφερνε να κρατηθεί στην επιφάνεια με ενέσεις κεφαλαίων των εταίρων της στο ευρώ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

περισσότερα

Αλλάζει πολιτική κρατήσεων η Airbnb

Η Airbnb αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες θα καταβάλλουν το μίσθωμα. Αναλυτικότερα, τις τελευταίες ημέρες, η εταιρία λανσάρει δοκιμαστικά ένα νέο τρόπο αποπληρωμής του μισθώματος.

περισσότερα

Φόροι «φωτιά» για τις μεταβιβάσεις ακινήτων - Οι περιοχές...

Αντιμέτωποι με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις θα βρεθούν σύντομα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που θα θελήσουν να προχωρήσουν σε μεταβίβαση. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών εκτινάσσει στα ύψη το φόρο μεταβίβασης με αποτέλεσμα να καταστεί ιδιαίτερα ακριβή υπόθεση η αγοραπωλησία ενός ακινήτου.

περισσότερα

ΑΑΔΕ: Πώς δηλώνονται τα έσοδα από Airbnb

Το πώς δηλώνονται οι μισθώσεις και τα έσοδα τύπου Airbnb δίνει η ΑΑΔΕ.

περισσότερα

FAZ: Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερους φόρους και μικρότερο...

Από τον γερμανόφωνο Τύπος δεν λείπουν οι αναφορές στην ελληνική οικονομία. «Ανάπτυξη για την Ελλάδα» επιγράφεται σχόλιο στις οικονομικές σελίδες της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που αναφέρεται στη μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και στις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη.

περισσότερα

Στα ύψη ο φόρος μεταβίβασης λόγω αντικειμενικών

Στα ύψη εκτινάσσει τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών με αποτέλεσμα η αγοραπωλησία ενός ακινήτου για να γίνεται πλέον ιδιαίτερα ακριβή υπόθεση.

περισσότερα

Έρχονται συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με τον ΕΝΦΙΑ

Έχετε κάποιο ακίνητο ή χρωστάτε στην εφορία και αναμένετε να λάβετε πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2017;

περισσότερα

Έως και 43% οι αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων

Μεγάλη αύξηση, και μάλιστα σε υψηλά (διψήφια) ποσοστά, σημειώνουν οι τιμές των ενοικίων που ζητούν οι ιδιοκτήτες από τους υποψήφιους μισθωτές στις δημοφιλέστερες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας.

περισσότερα

Η Airbnb "σκεπάζει" την Αθήνα με 500.000 διανυκτερεύσεις...

Μία εντυπωσιακή εικόνα αποτυπώνεται στο χάρτη που καταγράφει τα ακίνητα τα οποία ενοικιάζονται μέσω Airbnb στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

περισσότερα

Fraport Greece και Epsilon Net υπέγραψαν συμφωνία υλοποίησης...

O όμιλος εταιριών Epsilon Net υπέγραψε με τη Fraport Greece, σε συνέχεια διαγωνιστικής διαδικασίας, το έργο υλοποίησης πληροφοριακού συστήματος για τις διεργασίες διαχείρισης μισθοδοσίας (Payroll) και για την Κεντρική Διαχείριση Ανθρωπίνου δυναμικού (HRM) με την εγκατάσταση της πλατφόρμας PYLON HRM & SELF SERVICE.

περισσότερα

Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Η Μόσχα θέλει διεύρυνση των...

Περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας βλέπει ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ. «Κλειδί» ο τομέας της Ενέργειας, αμείωτο το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

περισσότερα

Στο στόχαστρο των επενδυτών επαγγελματικά ακίνητα - φιλέτα

Κεφάλαια ύψους 144 εκατ. ευρώ τοποθετήθηκαν στην αγορά ακινήτων, κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους, για την απόκτηση γραφείων, καταστημάτων αλλά και ξενοδοχειακών ακινήτων (Lakitira Hotels στην Κω), καθώς οι εγχώριες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια κινούνται για την ενίσχυση των χαρτοφυλακίων τους.

περισσότερα

Handelsblatt: Οι επενδυτές ανακαλύπτουν την Ελλάδα

«Για πολύ καιρό πολλοί επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα. Αυτό αρχίζει να αλλάζει» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευα της.

περισσότερα

Για έξι μήνες η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά που δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών.

περισσότερα

Reuters: Ελπίδες ότι οι τιμές ακινήτων στην Ελλάδα αρχίζουν...

Η μείωση των τιμών ακινήτων στην Ελλάδα επιβραδύνθηκε απότομα το 1ο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

περισσότερα

ΤτΕ: Τελειώνει η πτώση στις τιμές των ακινήτων

Οριακή ήταν η πτώση των τιμών των ακινήτων στην εγχώρια αγορά το α΄ τρίμηνο του 2018, καταδεικνύοντας ότι η δεκαετής κρίσης φτάνει στο τέλος της.

περισσότερα

Δεν βρέθηκαν είδησεις που ταιριάζουν με τα επιλεγμένα κριτήρια