Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες έφτασαν στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου

Τον Μάιο, υπήρξε μια πραγματική τουριστική έκρηξη στην Ελλάδα - η ροή των ανθρώπων που επέλεξαν να χαλαρώσουν στο Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και άλλες τουριστικές τοποθεσίες αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι περισσότερο από τις πιο τολμηρές προσδοκίες του Recovery Tracker Institute. Οι περισσότεροι παραθεριστές είναι Βρετανοί, με 270.000 αεροπορικά εισιτήρια από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος υπολόγισε ότι τις πρώτες 15 ημέρες της προγραμματισμένης τουριστικής περιόδου 2022, κρατήθηκαν συνολικά περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις για πτήσεις προς την Ελλάδα. Αν συγκρίνουμε τη σημερινή επιβατική κίνηση από αυτούς που επιθυμούν να περάσουν μερικές ανοιξιάτικες εβδομάδες στην Ελλάδα, τότε η ανάπτυξή της είναι σχεδόν 28%. Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι κάθε εβδομάδα όλο και περισσότεροι επισκέπτες θα μένουν στα θέρετρα της χώρας, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, έχουν ήδη πουληθεί 270.000 εισιτήρια για αεροσκάφη από τη Μεγάλη Βρετανία και 230.000 από τη Γερμανία. Επίσης στο top 5 σε ζήτηση για ελληνικά θέρετρα φέτος βρίσκονται η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι μια από τις βασικές πηγές εσόδων για τον προϋπολογισμό της χώρας. Μετά την πανδημία και το lockdown, ο κλάδος ανακάμπτει αρκετά γρήγορα, κάτι που διευκολύνεται από πολλά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και τις χώρες εταίρους. Πολλές εταιρείες βλέπουν επίσης εξαιρετικές προοπτικές στην ελληνική τουριστική αγορά, για παράδειγμα, η διαβόητη εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet ανοίγει πολλά νέα δρομολόγια αυτό το καλοκαίρι - προς Κω, Χανιά, Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Οι περισσότεροι ξένοι τις πρώτες μέρες του Μαΐου φτάνουν στο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας - την Αθήνα. Από το Ελευθέριο Βενιζέλο έχουν ήδη περάσει πάνω από 350 χιλιάδες καλεσμένοι της χώρας. Μετά την Αθήνα, μεγάλη επιβατική κίνηση καταγράφεται στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας. Οι διακοπές στην Ελλάδα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών - από τον προϋπολογισμό έως το premium, έτσι οι επισκέπτες από το Μάντσεστερ, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και άλλες πρωτεύουσες του κόσμου μπορούν εύκολα να βρουν τη σωστή επιλογή ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο