Μέχρι το τέλος Απριλίου 2022, καταγράφηκαν περισσότερες από 5 χιλιάδες αγορές ακινήτων στην Κύπρο

Η Κύπρος έχει διατηρήσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον των επενδυτών ως χώρα μετεγκατάστασης ή επένδυσης. Από τις αρχές του 2022, παρατηρείται σταθερή αύξηση στον αριθμό των πωλήσεων - τόσο κατοικιών όσο και διαμερισμάτων στην Κύπρο. Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο ολοκληρώθηκαν 5.258 συναλλαγές, συνολικού ύψους άνω του 1,27 δισ. ευρώ. Ένας απλός υπολογισμός θα σας επιτρέψει να υπολογίσετε το μέσο κόστος μιας συναλλαγής ακινήτων στην Κύπρο - αυτό είναι 241 χιλιάδες ευρώ.

Τις περισσότερες φορές, οι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι στην Κύπρο σε μια από τις μεγάλες πόλεις του νησιού. Οι περισσότερες συναλλαγές με ακίνητα στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έγιναν στις πόλεις: Λεμεσός (1581 πωλητήρια συμβόλαια ύψους 573 εκατ. ευρώ), Λευκωσία (1574 συμβόλαια συνολικού ποσού 313 εκατ. ευρώ), Πάφος (887 συμβόλαια ύψους 186 εκατ. ευρώ) ) και τη Λάρνακα (958 συμβόλαια συνολικού ύψους περίπου 145 εκατ. ευρώ).

Τα στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο, που καταρτίστηκαν από το Κυπριακό Συμβούλιο Εγγραφής Ακινήτων, δείχνουν ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022, τα διαμερίσματα άρχισαν να είναι πιο δημοφιλή στο νησί από τα σπίτια με οικόπεδα.

 

Τα ακίνητα στην Κύπρο προσελκύουν επενδυτές για πολλούς λόγους: η απόσταση με τη θάλασσα, το μεσογειακό κλίμα του νησιού, άνετο για διαβίωση όλο το χρόνο, ευκαιρίες ανάπτυξης σε τομείς πληροφορικής, φορολογικά κίνητρα, ευέλικτες συνθήκες για την απόκτηση άδειας διαμονής, σύγχρονο τραπεζικό σύστημα και νομικό σύστημα, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Η αγορά ακινήτων στην Κύπρο για επενδυτές με καλό αρχικό κεφάλαιο είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία αγοράς στον σύνδεσμο: hhttps://www.grekodom.com/article/purchase-process-of-real-estate-on-cyprus?rgid=1

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή, μια ευρεία αγορά ακινήτων είναι διαθέσιμη στους αγοραστές. Ωστόσο, δεδομένης της αύξησης της ζήτησης, οι καλύτερες επιλογές ακινήτων στην Κύπρο πωλούνται πολύ γρήγορα. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με όλες τις προσφορές ακινήτων στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.grekodom.com/Cyprus/

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο