Η Ελλάδα σχεδιάζει να εγκαινιάσει τον Μάρτιο την τουριστική περίοδο του 2022

Το 2022 η Ελλάδα θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες τον Μάρτιο. Για να πραγματοποιηθεί το ρεκόρ έναρξης της σεζόν στη χώρα, από τις αρχές του έτους, οι αρχές της χώρας έχουν εμπλακεί ενεργά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τη μερική και πλήρη άρση των περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας προέτρεψε τις τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για το άνοιγμα της σεζόν και την άφιξη τουριστών τον Μάρτιο. Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με τουρίστες θα προσγειωθούν στα θέρετρα της Ελλάδας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Ήδη από τις 27 Μαρτίου η Ρόδος θα δέχεται τουλάχιστον 40 τουριστικές πτήσεις την εβδομάδα. Επιπλέον, η κυβέρνηση της χώρας υπόσχεται να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να παρατείνει την περίοδο των εορτών μέχρι τον Δεκέμβριο, ώστε οι ξενοδόχοι και άλλοι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου να αντισταθμίσουν τα χαμένα κέρδη από τις δύο προηγούμενες περιόδους «πανδημίας». Άλλωστε, ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι μια από τις βασικές πηγές εισοδήματος για τη χώρα, εξάλλου η ζήτηση για αυτόν επηρεάζει άμεσα τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα.

Βασίλης Κικίλιας: «Το 2022 οι τουρίστες θα φτάνουν νωρίτερα και θα αναχωρούν αργότερα», σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού για το πρόωρο άνοιγμα της σεζόν στην Ελλάδα και το προγραμματισμένο καθυστερημένο κλείσιμό της.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, το ελληνικό Υπουργείο Υγείας έχει αρχίσει να σχεδιάζει σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με φόντο τη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον COVID-19 και την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων στη χώρα και στον κόσμο. Οι περισσότεροι περιορισμοί υπόσχονται να αρθούν σταδιακά έως τις 24 Απριλίου, ενώ η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι θα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική.

Ο Έλληνας υπουργός είπε στον Τύπο ότι η χαλάρωση των μέτρων κατά του COVID και τα μεγάλα σχέδια για την τουριστική περίοδο του 2022 αποδίδουν ήδη καρπούς με τη μορφή ζήτησης από διεθνείς αεροπορικές εταιρείες για κουλοχέρηδες στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς και αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα. . Για παράδειγμα, η αεροπορική εταιρεία TUI σχεδιάζει να οργανώσει πτήσεις προς την Ελλάδα το 2022 για τρία εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. και από τον Απρίλιο στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να πετούν τακτικά, 14 πτήσεις την εβδομάδα. Η Ρωσία συζητά επίσης ενεργά το θέμα της επανέναρξης των τακτικών πτήσεων με την Ελλάδα.

«Η απόφαση για επανέναρξη των πτήσεων Ρωσίας-Ελλάδας δέχεται πιέσεις από αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς πράκτορες, καθώς αυτό θα καταστήσει δυνατή την εκπλήρωση των υποχρεώσεων σε εκδρομές που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας».

Σε ό,τι αφορά τα κρουαζιερόπλοια και τα πορθμεία, η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο επαναφοράς των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με την Ελλάδα στο εγγύς μέλλον και ο όγκος των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων το 2022 θα αυξηθεί κατά 250% σε σύγκριση με πέρυσι.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο