Έχει ανοίξει η είσοδος στην Ελλάδα χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ PCR

Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της για τουρίστες από άλλες χώρες και ακύρωσε προσωρινά απολύτως όλους τους περιορισμούς κατά του Covid για την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περιορισμοί αίρονται μόνο για την περίοδο αυξημένης ζήτησης για τουρισμό στην Ελλάδα - από 1 Μαΐου έως 31 Αυγούστου 2022.

Σε αυτό το εύρος ημερομηνιών θα ισχύουν απλοποιημένοι όροι εισόδου στην Ελλάδα για τους τουρίστες:

  • Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε τεστ PCR ή αντιγόνου για COVID-19.
  • Δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε Rapid Test κατά την άφιξη.
  • Δεν είναι απαραίτητο να έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Ο λόγος για την αναίρεση των μέτρων είναι η σημαντική βελτίωση της κατάστασης με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και η σημαντική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα επηρεάσει όχι μόνο την είσοδο στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά και την εσωτερική ζωή της χώρας: χωρίς απαγορεύσεις και χωρίς την προσκόμιση βεβαιώσεων εμβολιασμού, θα είναι δυνατή η επίσκεψη σε χώρους εστίασης, πολιτιστικούς χώρους και αξιοθέατα.

Τα γήπεδα, τα θέατρα, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες θα μπορούν να έχουν πληρότητα, 100%.

Από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022, ακυρώνεται η απαίτηση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Οι μάσκες δεν θα χρειαστεί να φορεθούν ακόμη και σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων. Παράλληλα, το καθεστώς μάσκας θα συνεχίσει να λειτουργεί σε νοσοκομεία, γηροκομεία, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι ελληνικές αρχές σημειώνουν ότι όλες οι άρσεις απαγορεύσεων ισχύουν μόνο για την τουριστική περίοδο και ενδέχεται να προσαρμοστούν ανάλογα με την περαιτέρω πορεία της πανδημίας.

Χάρη στους νέους κανόνες, οι διακοπές στην Ελλάδα φέτος θα είναι εφικτές για μεγάλο αριθμό τουριστών από διάφορες χώρες.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο