Για ποιους λόγους είναι περιζήτητα τα ακίνητα στην Περαία - Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία: en.wikipedia.org

 

Η Περαία βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, στα περίχωρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Βρίσκεται 15 χλμ ανατολικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης - της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας. Όποιος θέλει να αγοράσει ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, αλλά να ζει μακριά από τη φασαρία της πόλης, πρέπει να επικεντωθεί σε αυτό το φιλόξενο προάστιο.

Η Περαία βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του Θερμαϊκού Κόλπου, του μεγαλύτερου κόλπου στο ελληνικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, τότε στην Περαία ζούσαν 18.546 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κάτοικοι του κοντινού χωριού Λιβαδάκια, το οποίο αποτελεί ενιαία κοινότητα με την πόλη. Ο πληθυσμός της έχει αυξηθεί σχεδόν 6,5 φορές από το 1991 και συνεχίζει να αυξάνεται. Αντίστοιχα, αυξάνεται και η ζήτηση για διαμερίσματα στην Περαία.

Η ιστορία λέει ότι επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο οικισμός αυτός ανήκε σε Τούρκο μπέη. Το 1923, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, έφτασαν εδώ 740 πρόσφυγες. Τότε ο γηγενής ορθόδοξος ελληνικός πληθυσμός, στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής ανταλλαγής, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους αρχαίους τόπους κατοικίας του στη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη. Ο οικισμός, μετά από πρόταση των Θρακών προσφύγων, ονομάστηκε Νέα Καλλίπολη. Αυτό το όνομα αναφέρεται στην Καλιπόλ ("Όμορφη Πόλη") - μια ελληνική πόλη στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας, που οι Τούρκοι μετονομάστηκαν σε Gelibol.

Σήμερα η Περαία, όπως και άλλοι οικισμοί της κοινότητας του Θερμαϊκού, αναπτύσσεται δυναμικά λόγω της κοντινής της απόστασης με τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη έχει εξαιρετική προσβασιμότητα συγκοινωνιών: μπορείτε να φτάσετε εδώ με αυτοκίνητο, ταξί ή αστικό λεωφορείο, ενώ το καλοκαίρι εκτελούνται μικρά επιβατηγά σκάφη από την προβλήτα της Θεσσαλονίκης. Επομένως, όλο και περισσότεροι μετακινούνται στην Περαία και αναλόγως αναπτύσσονται οι αστικές υποδομές. Τα τελευταία χρόνια, έχουν εμφανιστεί εδώ αρκετές νέες πλατείες καθώς και ένας πεζόδρομος ο οποίος βρίσκεται κατά μήκος της ακτογραμμής μήκους 7 χιλιομέτρων.

 

Γιατί αξίζει να αγοράσετε ένα διαμέρισμα στα προάστια Θεσσαλονίκης - Περαία

Αν αγαπάτε τις ελληνικές ακτές, υπάρχουν τουλάχιστον 6 λόγοι για να αγοράσετε ακίνητο στην περιοχή της Περαίας:

1. Ευνοϊκή τοποθεσία. Η Περαία βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονία - μόλις 10 λεπτά οδικώς, 30 λεπτά οδικώς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, 40 λεπτά από την Κασσάνδρα (50 χλμ.) και 60 λεπτά από τη Σιθωνία (85 χλμ.) την δεύτερη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Επιπλέον, 15 χλμ. από την Περαία υπάρχει μια περιφερειακή εμπορική περιοχή με τα Mediterranean Cosmos, IKEA, Leroy Merlin και άλλα εμπορικά κέντρα. Επίσης πολύ κοντά (10 χλμ.) υπάρχουν διεθνείς ιδιωτικές σχολές όπου τα μαθήματα διδάσκονται στα Αγγλικά.

2. Διαβίωση όλο το χρόνο. Η πόλη διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, μικρά καταστήματα, ταβέρνες, ιδιωτικούς γιατρούς και κλινικές, τράπεζες, σχολεία και άλλες ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις. Επομένως, εδώ μπορείτε να ζήσετε άνετα μόνοι σας ή να νοικιάσετε κατοικία τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και τους χειμερινούς, για αρκετούς μήνες ή και χρόνια.

3. Συνδυασμός υποδομών προαστίου και πόλης. Εδώ θα έχετε τον τέλειο συνδυασμό της άνεσης της ζωής στην πόλη και των χαρών της χαλάρωσης σε έναν καλά εξοπλισμένο χώρο περιπάτου και μιας αμμώδης παραλίας μήκους περίπου 2 km, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και πολλά μπαρ, ξενοδοχεία και διαμερίσματα όλων των κατηγοριών διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής. Δουλεύουν σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο και δημιουργούν μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα ψυχαγωγίας. Οι εξαιρετικές παραλίες της Περαίας είναι σημαδεμένες με Γαλάζιες Σημαίες και οι πιο πολυσύχναστες από αυτές - το Κοχίλι και ο Φέρος - έχουν ναυαγοσώστες. Είναι ευχάριστο να κάνετε περιπάτους κατά μήκος του πεζόδρομου, θαυμάζοντας τη θάλασσα και τη μαγευτική θέα (για παράδειγμα, από την Περαία έως την παραλία της Αγίας Τριάδας 3,5 χλμ.) ή να γλεντάτε με άριστα μαγειρεμένο φρέσκο ​​ψάρι σε τοπικές ταβέρνες.

4. Οι πιο προσιτές τιμές ακινήτων στο Δυτικό τμήμα της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε ένα σπίτι αξίας από 1000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αν και, όπως προβλέπουν ειδικοί της Grekodom Development, οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν κατά 10% το επόμενο έτος. Γι' αυτό τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθούμε σε αυτήν την περιοχή.

5. Επενδυτική ελκυστικότητα της περιοχής. Σήμερα, πολλά ακίνητα στη Θεσσαλονίκη και στα προάστια αγοράζονται από ξένους, ιδιαίτερα από τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

6. Ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής. Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει σύντομα Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το οποίο θα γίνει επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο 4ης ​​γενιάς. Το Thess INTEC θα διαθέτει βιομηχανικά εργαστήρια, τεχνολογικές εγκαταστάσεις, θερμοκοιτίδα και επιταχυντή μεγάλης κλίμακας, συνεδριακό κέντρο και ευέλικτα γραφεία και αρκετές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

 

Διαμέρισμα 100 m² στα προάστια της Θεσσαλονίκης
Τιμή κατόπιν ζήτησης
Κωδικός ακινήτου – 44478

 

Διαμέρισμα 83 m² στα προάστια της Θεσσαλονίκης
Τιμή κατόπιν ζήτησης
Κωδικός ακινήτου – 30646

 

Δείτε όλες τις προτάσεις των ακινήτων στα προάστια της Θεσσαλονίκης εδώ.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο