“Παθητικό εισόδημα” από ακίνητα στην Ελλάδα

Το σταθερό “παθητικό εισόδημα” είναι ένα μεγάλο χρηματοοικονομικό δίχτυ ασφάλειας. Χρήματα θα μπουν στην τσέπη σας είτε εργάζεστε είτε όχι. Η επένδυση σε ακίνητα στο εξωτερικό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε “παθητικό εισόδημα”, ειδικά όταν πρόκειται για την Ελλάδα. 
 

 

Οποιαδήποτε επένδυση αποδίδει γρήγορα 
 
Αρχικά, θα πρέπει να ξοδέψετε αρκετά χρήματα. Αλλά μην ανησυχείτε - σε σύγκριση με το  χρηματιστήριοδεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος. Η αύξηση κάθε ευρώ που επενδύεται κατά την αγορά εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα πηγαίνει προς δύο κατευθύνσεις ταυτόχρονα: 

    • Πρώτον, το ενοίκιο λαμβάνεται κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής, το μέγεθός του μπορεί προσωρινά να αυξηθεί. 
    • Δεύτερονη τιμή των ακινήτων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η οικονομική κρίση έχει τελειώσει. Αυτό σημαίνει ότι σε 5 χρόνια θα μπορείτε να πουλήσετε             το ακίνητο σας σε πολύ υψηλότερη τιμή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο θα αυξηθεί κατά 40%. 

Το εισόδημα που προκύπτει μπορεί να επανεπενδυθείΑργά ή γρήγορα, θα φτάσετε στο σημείο όπου το παθητικό εισόδημα θα σας επιτρέψει να μην εργάζεστε καθόλου. 
 
 

Ποια έξοδα μειώνουν το εισόδημά σας 
 
Κατά τον υπολογισμό του ποσού του κέρδους, αξίζει να λάβετε υπόψη την φορολογία. Αρχικά, πληρώνετε φόρο κατά την αγορά του ακινήτου. Στη συνέχεια πληρώνετε ετήσιο φόρο στην εφορία. 

Μπορείτε να αγοράσετε ένα διαμέρισμα αξίας έως και 250 χιλιάδες ευρώ και να κάνετε την εγγραφή ως φυσικό πρόσωποΑυτό θα μειώσει σημαντικά τον φορολογικό συντελεστή. Εάν θέλετε να επενδύσετε περισσότερα, τότε θα ήταν καλύτερο να κάνετε την εγγραφή στο όνομα μιας εταιρίας. 

Επίσης, η λίστα των εφόδων πρέπει να περιλαμβάνει το κόστος στέγασης και κοινόχρηστων υπηρεσιών, επισκευών. Η ρύθμιση όλων αυτών των εργασιών μπορεί να δοθεί σε εκπροσώπους ειδικευμένων εταιρειών. 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο