Επένδυση στην Κέρκυρα - Αγορά ακινήτου

Ποιες επενδύσεις θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες; Η απόκτηση χρυσού και ακίνητης περιουσίας. Αν το πρώτο ζεσταίνει την ψυχή ή διακοσμεί το σώμα, τότε η ιδιοκτησία της ακίνητης περιουσίας προσδίδει κύρος, ανεξάρτητα από το αν σκοπεύετε να νοικιάσετε διαμερίσματα, να έρθετε διακοπές ή αν προετοιμάζεστε για την συνταξιοδότηση σας.

Οι αγοραστές προσελκύονται ιδιαίτερα από ακίνητα δίπλα στη θάλασσα - αυτό εγγυάται εκπληκτική φύση, γραφική θέα, φρέσκα θαλασσινά και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Και εκτός αυτού, μια σταθερή αύξηση του κόστους κτήσης, αφού η παραθαλάσσια στέγαση θα είναι πάντα περιζήτητη.

Τα τελευταία δύο χρόνια, κάτοικοι διαφορετικών χωρών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητα, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα ακίνητα της Κέρκυρας, ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για όσους επιθυμούν να κάνουν μια κερδοφόρα επένδυση στην Κέρκυρα.

Εκτεινόμενη για 60 χιλιόμετρα σχεδόν παράλληλα κατά μήκος της ηπειρωτικής ακτής, η Κέρκυρα είναι γνωστή ως μια εξαιρετική επιλογή για διακοπές κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου των διακοπών. Τα τελευταία χρόνια, το νησί κερδίζει ενεργά δημοτικότητα ως επιλογή διαβίωσης όλο το χρόνο. Το real estate στην Κέρκυρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για επένδυση.

Το βασικό μυστικό είναι ότι τα ελληνικά ακίνητα είναι η πιο κερδοφόρα επιλογή για αγορά κατοικίας στην ακτή στην Ευρώπη. Για πολλούς λόγους, η αξία των ακινήτων στην Ελλάδα αρχίζει να αυξάνεται ενεργά μετά από κάποια πτώση τα τελευταία 7 χρόνια. Η ανάπτυξη τροφοδοτείται από την ισχυρή ζήτηση, που τροφοδοτείται με τη σειρά του από το ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa, το οποίο επιτρέπει την απόκτηση ελληνικής κατοικίας μέσω επενδύσεων σε ακίνητα. Η άδεια διαμονής, με τη σειρά της, δίνει το δικαίωμα για διαμονή στην Ελλάδα όλο το χρόνο και τη χρήση κοινωνικών υπηρεσιών (εκπαίδευση και ιατρική).

Σε γενικές γραμμές, είναι σαν να χτυπάτε ένα μεγάλο τζακ ποτ - να αγοράζετε ακίνητο στην Κέρκυρα και να ανακαλύπτετε τις πόρτες στα ελληνικά παραδεισένια νησιά. Γιατί όμως η Κέρκυρα, και όχι πολλές άλλες πόλεις ή νησιά; Η νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα αρκετά από τα μεγαλύτερα νησιά (Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα), παραμένουν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους ξένους.

Αλλά με περίπου ίσες τιμές ακινήτων σε αυτά τα νησιά, ένας απαιτητικός αγοραστής θα επιλέξει την Κέρκυρα, η οποία έχει παντού πανέμορφη φύση και δεν είναι τόσο κουρασμένη από τους τουρίστες.

Η αγορά ακινήτου στην Κέρκυρα, παραδόξως, είναι μια εναλλακτική για την αγορά σπιτιού στην Ιταλία - το παρελθόν αυτού του νησιού κρατά τα χρόνια της ενετικής Δημοκρατίας, κάτι που αντικατοπτρίστηκε στην αρχιτεκτονική και την ταυτότητα των πόλεων της Κέρκυρας. Κάθε πόλη εδώ είναι περήφανη για τα δικά της αξιοθέατα, κάνοντας το ταξίδι στο νησί μια συναρπαστική εμπειρία.

Η Κέρκυρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί μεταξύ των Ιονίων Νήσων. Η ακτογραμμή του εκτείνεται σε 60 χιλιόμετρα κατά μήκος του δυτικού τμήματος της ηπειρωτικής Ελλάδας. Λόγω της τόσο κοντινής απόστασης, κατά τις περιόδους ναυσιπλοΐας, το ταξίδι στην ηπειρωτική χώρα με το πλοίο διαρκεί μόνο 2 ώρες. Παρεμπιπτόντως, με άλλο πλοίο μπορείτε να φτάσετε στην Ιταλία (Μπάρι) σε 8 ώρες.

Παρά το γεγονός ότι η Κέρκυρα θεωρείται ένα από τα βόρεια νησιά της Ελλάδας, το ήπιο, μέτρια ζεστό κλίμα της εξασφαλίζει άνετη διαβίωση στο νησί 365 ημέρες το χρόνο: το καλοκαίρι +28 βαθμούς αντικαθίστανται από χειμερινές θερμοκρασίες όχι χαμηλότερες από +10.

Η υποδομή της Κέρκυρας απεικονίζεται από βολικούς δρόμους που συνδέουν την πρωτεύουσα με δεκάδες φιλόξενα χωριά στη γύρω περιοχή. Οι ακτές του νησιού παραχωρούνται κυρίως στις πιο καθαρές παραλίες και η υπόλοιπη περιοχή, λόγω της απίστευτης γονιμότητάς της, χρησιμοποιείται στο μέγιστο για την καλλιέργεια ελιών, νότιων φρούτων και σταφυλιών.

Τα ακίνητα της Κέρκυρας αντιπροσωπεύονται από μια εξαντλητική ποικιλία: από οικόπεδο για την ανέγερση βίλας στη γραφική ακτή στα προάστια έως ένα πολυτελές διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Εάν αποφασίσετε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το δεύτερο σπίτι σας, οι υπεύθυνοι της Grekodom Development θα σας βοηθήσουν να βρείτε ένα ακίνητο. Στην Κέρκυρα, μπορείτε να επιλέξετε αντικείμενα διαφόρων κατηγοριών τιμών, σε διαφορετικές αποστάσεις από τη θάλασσα.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 

 

Μεζονέτα 125 m² στην Κέρκυρα
375.000 €

Έτος ανακαίνισης: 2005
Αριθμός δωματίων: 5
Απόσταση από τη θάλασσα: 50 μ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Μονοκατοικία105 m² στην Κέρκυρα
195.000 €

Έτος ανακαίνισης: 2021
Αριθμός δωματίων: 2
Απόσταση από το αεροδρόμιο: 22 χλμ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Βίλα 436 m² στην Κέρκυρα
2.700.000 €

Έτος κατασκευής: 2021
Αριθμός δωματίων: 5
Απόσταση από τη θάλασσα: 500 μ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο