Η Ελλάδα με την οικονομική της ανάπτυξη κατά τη διάρκεια πανδημίας αποτέλεσε ένα παράδειγμα για όλες τις χώρες της ΕΕ

Η Ελλάδα με την οικονομική της ανάπτυξη κατά τη διάρκεια πανδημίας αποτέλεσε ένα παράδειγμα για όλες τις χώρες της ΕΕ.

Οι δημοσιογράφοι της γερμανικής επιχειρηματικής εφημερίδας Handelsblatt σημείωσαν, ότι η οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι επωφελής για την ελληνική οικονομία. Τα χρήματα των Βρυξελλών πρόκειται να δαπανηθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Σήμερα, δίνεται μεγάλη έμφαση στον τουριστικό τομέα. Ωστόσο, πολύ σύντομα θα αρχίσουν να βελτιώνονται και άλλοι επιχειρηματικοί τομείς, όπως η φαρμακοβιομηχανία, ο ενεργειακός τομέας και ο τομέας των logistics.

Το επενδυτικό πρόγραμμα για την επαναφορά της οικονομίας της χώρας ονομάζεται "Greece 2.0". Φέτος, το υποσχεθέν ποσό χρηματοδοτικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανέλθει σε 30 δισ. €, ενώ ο συνολικός αριθμός των αναμενόμενων επενδύσεων ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Στις 13 Ιουλίου το σχέδιο της Ελλάδας για την σταδιακή ανάπτυξη έχει αναθεωρηθεί και εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών, όπως αναφέρει στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Η Handelsblat προσθέτει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξαλείφει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα. Η πανδημία ξέσπασε τη στιγμή που η χώρα μόλις είχε ξεκινήσει την πορεία επίλυσης των προβλημάτων της έπειτα από μια δεκαετή κρίση χρέους. 

Ωστόσο, οι αρχές του 2021 έδειξαν ότι η ύφεση ήταν μόνο ένα προσωρινό φαινόμενο. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται εκπληκτικά γρήγορα τους τελευταίους μήνες. Και παρόλο που η πανδημία δεν σκοπεύει να σταματήσει, ο ρυθμός ανάπτυξης επιτρέπει στο ΑΕΠ να αποκατασταθεί στο εγγύς μέλλον. Εάν το πρόβλημα του κορωνοϊού επιλυθεί επιτυχώς μέσω του εμβολιασμού, μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα ισχυροποιηθεί η Ελλάδα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Ο Holger Schmidling, επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας Barenberg, παρουσίασε τις δικές του προβλέψεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το τέλος της πανδημίας και την πλήρη αποκατάσταση της τουριστικής ροής προς την Ελλάδα, οι προοπτικές για την οικονομία της χώρας θα γίνουν αρκετά καλές. Ήδη σήμερα, υπάρχει αύξηση του επιπέδου εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών στις ελληνικές εταιρείες.

Πρόσθετη οικονομική βοήθεια από αδελφικές χώρες θα οδηγήσει στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα γίνει ο πραγματικός πρωταθλητής της οικονομικής ανάπτυξης το 2021 στην Ευρώπη. Η δυναμική της χώρας είναι τεράστια, και η αρμόδια ηγεσία μπορεί να την κάνει παράδειγμα για άλλους.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο