10 εκπληκτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας

10 εκπληκτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας 

Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα την οποία μπορείτε να επισκέπτεστε ξανά και ξανά και κάθε φορά να ανακαλύπτετε κάτι καινούργιο για τον εαυτό σας. Η Ελλάδα έχει αρχαία ιστορία, όμορφα τοπία, ποικίλη κουζίνα, φιλικούς ανθρώπους. Γενικά, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

 

Για να τραβήξουμε ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον σας να σχεδιάσετε τις διακοπές σας σε αυτήν τη χώρα, σας προσφέρουμε μια επιλογή από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα για την Ελλάδα. Μερικά από αυτά ίσως τα γνωρίζετε ήδη, ενώ κάποια από αυτά μπορεί να αποτελέσουν μια πραγματική ανακάλυψη για εσάς.

Χάρηκα για την γνωριμία, Ελλάδα!  

1.  Η Ελλάδα περιλαμβάνει περίπου 6.000 νησιά διαφόρων μεγεθών, εκ των οποίων 227 κατοικούνται. Είναι ενδιαφέρον ότι το κάθε νησί χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό τοπίο και πολιτισμό, οπότε οι διακοπές σε οποιοδήποτε από αυτά θα σας χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

2. Το 80% του εδάφους της Ελλάδας είναι ορεινό και το μισό από αυτό καλύπτεται από δάση. Σύμφωνα με πληροφορίες της επίσημης τουριστικής ιστοσελίδας, η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ορεινές ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, αν νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με άσπρα κτίρια και εκκλησίες με μπλε τρούλους, ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείτε την εντύπωσή σας. Και αυτός είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να αγοράσετε ένα εισιτήριο προς την Ελλάδα για να δείτε με τα μάτια σας πόσο διαφορετική και απρόβλεπτη είναι αυτή η χώρα.

3. Η ακτογραμμή της χώρας εκτείνεται στα 16.000 χιλιόμετρα. Λίγο λιγότερο από το μισό αυτού του μήκους αναλογεί στην ακτογραμμή γύρω από τα χιλιάδες νησιά του αρχιπελάγους. Ανεξάρτητα από το νησί που θα επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας, θα απολαύσετε όχι μόνο τον ήλιο και την τοπική φιλοξενία, αλλά και την εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

4. Η Ελλάδα είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της άγριας φύσης. Ένας τεράστιος αριθμός μοναδικών ζώων ζουν εδώ, για παράδειγμα, το κυπριακό αγρινό, ένα σπάνιο είδος κουναβιού, η μεσογειακή φώκια. Κάποια ζώα μπορεί μα συναντήσει κανείς μόνο σε ορισμένα νησιά της χώρας, και αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα. Κάθε χειμώνα περισσότερα από 100.000 πουλιά από την Ασία και τη Βόρεια Ευρώπη έρχονται στους ελληνικούς υδρότοπους.

5. Η Ελλάδα είναι ένα πραγματικό υπαίθριο μουσείο. Στην επικράτεια αυτής της χώρας υπάρχουν 18 μνημεία που προστατεύονται από την UNESCO. Από αυτά, 16 είναι πολιτιστικά ιστορικά μνημεία: η Αθηναϊκή Ακρόπολη, ο Ναός του Απόλλωνα, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Δύο ακόμη μνημεία - τα Μετέωρα και ο Άθως - αποτελούν αντικείμενα πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

6. Εάν οι διακοπές για σας είναι ήλιος και ζέστη, ελάτε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά η Ρόδος έχει 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο! Αυτό είναι περίπου 3.000 ώρες! Επομένως, εκτός από μαγιό και καλή διάθεση, φροντίστε να έχετε μαζί σας αντηλιακό στο ταξίδι σας.

7. Η Ελλάδα έχει υπέροχες παραλίες. Εάν οι ιδανικές διακοπές για σας είναι να περνάτε την ώρα σας στην παραλία, κατευθυνθείτε προς τη Σαντορίνη για τις μαύρες, κόκκινες και άσπρες παραλίες της. Όλες είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Οι μαύρες παραλίες είναι κατάλοιπο του ηφαιστειακού παρελθόντος  της Σαντορίνης. Μαύρη άμμος και βότσαλα είναι μια θεαματική εικόνα.

8. Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός ελιάς μετά την Ιταλία και την Ισπανία. Θεωρείται όμως ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες ποικιλίες ελιών από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μεγάλος αριθμός ελαιώνων καλύπτει την επικράτεια της χώρας. Περίπου 2,3 εκατομμύρια τόνοι ελιών παράγονται εδώ κάθε χρόνο. Ορισμένες ελιές φυτεύτηκαν εδώ τον 13ο αιώνα και εξακολουθούν να αποδίδουν καρπούς.

9. Η προστάτιδα της Αθήνας είναι η θεά Αθηνά, η οποία είναι επίσης η θεά του πολέμου, της σοφίας και της στρατηγικής. Σύμφωνα με τον μύθο, η Αθηνά επιλέχθηκε ως προστάτιδα της Αθήνας αφού έδωσε στους ανθρώπους ένα δώρο με τη μορφή μιας ελιάς. Σε σύγκριση με το δώρο του Ποσειδώνα το νερό, η ελιά αποτέλεσε πιο πολύτιμο δώρο.

10. Η Ελλάδα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον αριθμό των αρχαιολογικών χώρων στον κόσμο. Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα, σε έναν λόφο κάτω από τον Παρθενώνα.

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο