5 λόγοι για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 

5 λόγοι για να πάτε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Ελλάδα

 

 

Η Ελλάδα είναι η αρχαιότερη χώρα της Ευρώπης, ένα πραγματικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο στην ύπαιθρο, με τοπία απίστευτης ομορφιάς, πεντανόστιμο μεσογειακό φαγητό, πανέμορφες παραλίες και έναν ήλιο που λάμπει 300 ημέρες το χρόνο. Η Ελλάδα προσφέρει απίστευτη επιλογή τρόπων διασκέδασης για όλα τα γούστα, χόμπι και απαιτήσεις. 
Ακόμη το σκέφτεστε; Δείτε μια λίστα με πέντε λόγους για να επισκεφθείτε την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. 
Η Ελλάδα μέσα από τη ματιά των τουριστών!


Οι παραλίες.

 

 

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η αρχαιότερη χώρα της Ευρώπης, αλλά και η χώρα με τις περισσότερες παραλίες. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στο μήκος των αμμωδών παραλιών. Επιπλέον, οι παραλίες εδώ είναι για όλα τα γούστα, και σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους, είναι όλες δημόσιες, με δωρεάν πρόσβαση. Επιθυμείτε να χαλαρώσετε κάτω από τον φιλόξενο ήλιο, να απολαύσετε απίστευτη θέα και να βγάλετε δεκάδες φωτογραφίες για το Instagram σας; Κατευθυνθείτε προς την παραλία Ναυάγιο, η οποία βρίσκεται στην Ζάκυνθο. Εδώ το 1980 ναυάγησε ένα πλοίο που μετέφερε λαθραίο εμπόρευμα. Από τότε τα απομεινάρια του διακοσμούν το τοπίο. Οι λάτρεις των παραδεισένιων νησιών θα πρέπει να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στη Χερσόνησο της Χαλκιδικής - εδώ θα βρουν μια παραλία 5 χιλιομέτρων τον Μπούσουλα. Ονειρεύεστε να γνωρίσετε κάποια διασημότητα στις διακοπές; Οι περισσότερες πιθανότητες για μια τέτοια συνάντηση είναι στο νησί της Μυκόνου, στην παραλία Ψαρού, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι το face control εδώ είναι αυστηρό, οπότε βάλτε το καλύτερο μαγιό σας και κλείστε ξαπλώστρες.


Τα ηλιοβασιλέματα.

 

 

Αν νομίζετε ότι τα ηλιοβασιλέματα δε διαφέρουν και δεν υπάρχει λόγος να πάτε στην Ελλάδα γι’αυτό, τότε δεν έχετε δει ποτέ ένα ελληνικό ηλιοβασίλεμα στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης. Είναι ένα απίστευτο θέαμα. Θέλετε περισσότερες επιλογές; Πηγαίνετε στο Σούνιο, καθίστε στα σκαλιά του Ναού του Ποσειδώνα και παρακολουθήστε από εκεί τον Ήλιο να οδηγεί στον ορίζοντα το χρυσό άρμα του. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι το αρχαίο φρούριο του Παλαμηδίου στη Χερσόνησο της Πελοποννήσου, το οποίο δεσπόζει πάνω από το λιμάνι του Ναυπλίου. Δύοντας πάνω από τον ορίζοντα ο ήλιος φωτίζει το φρούριο Μπούρτζι, που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι σε ένα κοντινό νησάκι, ένα θέαμα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.


Αρχιτεκτονική και ιστορία.

Τη λαχτάρα και τη δίψα σας να βυθιστείτε στην ιστορία και τον πολιτισμό άλλων χωρών μπορεί στο έπακρο να ικανοποιήσει η Ελλάδα. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα ανά τετραγωνικό μέτρο είναι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Κάντε μια βόλτα στην Ακρόπολη, εξερευνήστε τα ερείπια του Ανακτόρου της Κνωσού στο νησί της Κρήτης και επισκεφθείτε το Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς. Συναισθήματα και εντυπώσεις από τέτοιες εκδρομές αρκούν μέχρι τις επόμενες διακοπές.


Θεραπευτικά προγράμματα. 



Η θάλασσα δεν είναι μόνο παραλίες και θαλάσσια σπορ, είναι επίσης και η θαλασσοθεραπεία, η θεραπευτική  επίδραση της οποίας στο ανθρώπινο σώμα είναι αναμφισβήτητη. Πολλά ελληνικά ξενοδοχεία προσφέρουν θαλάσσιους περιπάτους, περιτύλιγμα με φύκια, θεραπείες με θαλασσινό νερό. Θα επιστρέψετε στο σπίτι όχι μόνο ξεκούραστοι, αλλά και ανανεωμένοι, σε καλή φόρμα, γεμάτοι δύναμη και ενέργεια, με ενισχυμένο ανοσοποιητικό. Στο νησί της Εύβοιας θα βρείτε πηγές με μεταλλικό νερό: το νερό ραδονίου έχει ευεργετική επίδραση στο καρδιαγγειακό, νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα και το υδρόθειο θα θεραπεύσει τις αρθρώσεις. Το Λουτράκι, κοντά στην Κόρινθο, διαθέτει ιαματικά θεραπευτήρια, από τα καλύτερα στην Ευρώπη.


Τοπική κουζίνα.

Οι καλοφαγάδες θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν την απίστευτη νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας. Η ελληνική κουζίνα είναι μια από τις παλαιότερες κουζίνες στον κόσμο. Τα πιάτα εδώ είναι πλούσια, νόστιμα, όμορφα και υγιεινά. Οι Έλληνες τρώνε πολλά φρέσκα λαχανικά, θαλασσινά, τυρί και κρέας. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε σουβλάκι, σαγανάκι, τηγανητό καλαμάρι. Τα πιάτα είναι καρυκευμένα με βότανα, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Παρεμπιπτόντως, σας συνιστούμε να αγοράσετε ελαιόλαδο φεύγοντας από την Ελλάδα. Ο ελληνικός «χρυσός» από την Κρήτη ή την Πελοπόννησο είναι πολύ αρωματικός, με ήπια γεύση και νότες φρούτων. Το καλύτερο θεωρείται το λάδι ψυχρής έκθλιψης το οποίο παράγεται με παραδοσιακό τρόπο την ημέρα της συγκομιδής της ελιάς.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο