10 ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθείτε μετά την πανδημία

Η Daily Telegraph, κορυφαία εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, δημοσίευσε μια λίστα με τα δέκα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά που συνιστά να επισκεφθεί κανείς αυτό το καλοκαίρι.

Αυτά τα μέρη είχαν πάντα μεγάλη ζήτηση από τουρίστες. Μεταξύ των αγαπημένων επιλογών για διακοπές στην Ελλάδα, ο συντάκτης του άρθρου στην Daily Telegraph αναφέρει την κλασική Σαντορίνη, την μοντέρνα Μύκονο, την ηλιόλουστη Ρόδο, την αυθεντική Κεφαλονιά, την Κω – τη γενέτειρα του περίφημου Ιπποκράτη, τη γοητευτική Κέρκυρα - το βορειότερο ελληνικό νησί, τη γραφική Σκιάθο, την Ζάκυνθο με τις πανέμορφες παραλίες της, την Κρήτη - το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το επίκεντρο της τουριστικής ζωής.

Σύμφωνα με τον συντάκτη ο τουρισμός στην Ελλάδα διακρίνεται από τη μοναδική του ικανότητα να προσφέρει στους επισκέπτες της χώρας πολλές εναλλακτικές για ιδανικές διακοπές, ειδικά σήμερα που η αναζήτηση προορισμών μακριά από τα πλήθη είναι μια νέα τάση. Η Τήνος και τα Κουφονήσια, η Σκόπελος και η Σύμη, η Κάρπαθος και η Φολέγανδρος, η Ιθάκη και η Σκόπελος, η Λευκάδα και η Τήλος αποτελούν τους δέκα προορισμούς γεμάτους θεαματικές εικόνες, αντιθέσεις, ζωντανές αναμνήσεις για τους τουρίστες.

Ο συντάκτης ιδιαίτερα εστιάζει στο ελληνικό νησί της Σκοπέλου. Θαυμάζει τα ειδυλλιακά χωριά του, τις υπέροχες παραλίες που δελεάζουν με την παρθένα ομορφιά τους. Αξιοθαύμαστο είναι το μαγευτικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη το οποίο σαν να σκαρφάλωσε σε έναν βράχο ύψους εκατό μέτρων! Όπως σημείωσε η Γιάννα Ευσταθίου, επικεφαλής της τουριστικής επιτροπής του τοπικού δήμου, ότι οι αρχές του νησιού ενημερώνουν συνεχώς τα διεθνή γραφεία του ΕΟΤ και τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης για τις προτάσεις τους που απευθύνονται στους επισκέπτες της Σκοπέλου.

Ο Υπουργός Τουρισμού της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων ο κύριος Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου. Από αυτή τη στιγμή η χώρα θα είναι έτοιμη να δεχθεί τουρίστες. Σε αυτό αναφέρθηκε το Πρακτορείο Ειδήσεων Αθηνών. Ο επικεφαλής του τμήματος σημείωσε ότι αυτό ισχύει όχι μόνο για επισκέπτες από τα κράτη της ΕΕ, αλλά και για επισκέπτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι στις αρχές Απριλίου, ένα πιλοτικό άνοιγμα είναι πιθανό για τις χώρες της ΕΕ, καθώς και για τα κράτη που ο εμβολιασμός προχωράει ενεργά, όπως στην περίπτωση του Ισραήλ. Επιπλέον, οι τουρίστες θα πρέπει να εμβολιαστούν, να έχουν αντισώματα έναντι του κοροναϊού ή το αρνητικό τεστ για το COVID-19.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο