European Best Destinations ανακοίνωσαν τους καλύτερους προορισμούς για εμβολιασμένους τουρίστες: η Ελλάδα είναι στη λίστα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να επεξεργάζεται το ηλεκτρονικό διαβατήριο που επιβεβαιώνει τον εμβολιασμό για την COVID-19. Ωστόσο, πολλές χώρες στην ΕΕ επιτρέπουν ήδη εμβολιασμένους τουρίστες στην επικράτειά τους. Η European Best Destinations (EBD) έχει συλλέξει πληροφορίες σχετικά με αυτές τις χώρες και έχει δημιουργήσει μια λίστα με τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το τρέχον έτος.

Η EBD είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό να διαδώσει τον τουρισμό στην Ευρώπη. Η EBD λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεργάζεται με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία.
Ο οργανισμός έχει ετοιμάσει μια λίστα χωρών που έχουν αρχίσει να δέχονται εμβολιασμένους επισκέπτες στην επικράτειά τους αυτή τη στιγμή. Πρόκειται κυρίως για κράτη, η οικονομία των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εισροή τουριστών.
Ο ιστότοπος της EBD σημειώνει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία (ιδίως οι αυτόνομες περιοχές της Μαδέρας και των Αζορών), η Σουηδία, η Ιταλία, η Δανία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Πολωνία σκοπεύουν να διευκολύνουν την είσοδο τουριστών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Ο οργανισμός αναφέρει επίσης ότι παρόμοια μέτρα σχεδιάζονται να ληφθούν από διάφορες χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι δημοφιλείς στους ταξιδιώτες. Συγκεκριμένα, η Γεωργία θέλει να το κάνει αυτό.
Η Ισλανδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εξέδωσε πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι δεν αποτελεί μέρος της ΕΕ και η διαδικασία έγκρισης εγγράφων απαιτούσε λιγότερο χρόνο και ήταν γενικά απλούστερη. Ταυτόχρονα, η Ισλανδία δεσμεύεται να αναγνωρίσει τα πιστοποιητικά άλλων κρατών που αποτελούν μέρος της ζώνης Σένγκεν.
Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ακολούθησαν το παράδειγμα της Ισλανδίας. Η Σουηδία, η Ιταλία, η Δανία, η Ελλάδα, η Γεωργία και η Πορτογαλία σχεδιάζουν να θεσπίσουν παρόμοιους κανόνες. Αυτός είναι ο λόγος που η EBD τους έχει επιλέξει ως καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στο εγγύς μέλλον.

Στον ιστότοπό του, ο οργανισμός προσφέρει μια λίστα με περιοχές που είναι κατάλληλες για εμβολιασμένους ταξιδιώτες:

  • τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Κρήτης (ειδικά το Ρέθυμνο) στην Ελλάδα
  • Γεωργία, Τιφλίδα και περίχωρα
  • αυτόνομη περιφέρεια της Μαδέρας στην Πορτογαλία
  • αυτόνομη περιφέρεια των Αζορών στην Πορτογαλία
  • ολόκληρη η επικράτεια της Ισλανδίας
  • την πόλη Cavtat και την ιστορική περιοχή Konavle στην Κροατία
  • Ισπανική Σεβίλλη

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της EBD, η λίστα των τουριστικών προορισμών θα επεκταθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου. Και με την έγκριση πανευρωπαϊκού διαβατηρίου εμβολιασμένου για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί δεν θα υπάρξουν καθόλου περιορισμοί όταν μετακινούνται στην ΕΕ.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο