Δημοσιεύθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του VIP θέρετρου του δισεκατομμυριούχου στο ελληνικό νησί Σκορπιός

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος που περιλαμβάνεται στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας, συνεχίζει να χτίζει ένα ελίτ θέρετρο VIP Exclusive Club στο ελληνικό νησί Σκορπιός. Στο περιοδικό Forbes δημοσιεύτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες αυτού του έργου, τις οποίες ανάρτησε ένας εκπρόσωπος του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 48 κλίνες (9420 m2), πισίνες, αμφιθέατρο, κέντρο ευεξίας και αθλητικές εγκαταστάσεις. Συμφωνήθηκε επίσης η κατασκευή φάρμας, πτηνοτροφείου, σταύλου, οπωρώνα, αμπελώνα και μιας τεχνητής λίμνης. Στα ανατολικά και νότια του νησιού υπάρχουν παλιές ετοιμόρροπες κατοικίες. Σύμφωνα με το Business Insider, ο πρώην ιδιοκτήτης του Σκορπιού Αριστοτέλης Ωνάσης ζούσε προηγουμένως εκεί. Μεταξύ αυτών των κτιρίων βρίσκεται το περίφημο "Pink House" - η περιουσία της δεύτερης συζύγου του Jacqueline (χήρας του John F. Kennedy, πρώην πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών). Ο Ριμπολόβλεφ σκοπεύει να ανακατασκευάσει πλήρως όλα τα ερειπωμένα κτίρια, καθώς και να ανακαινίσει όλες τις υποδομές του νησιού. Το σημερινό λιμάνι θα επεκταθεί για να φιλοξενήσει μεγάλα σκάφη. Οι προκαταρτικές εργασίες ξεκίνησαν το 2020. Το VIP Exclusive Club αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό το 1963. Το 1988 η κόρη του επιχειρηματία Χριστίνα πέθανε και έκτοτε το νησί εγκαταλείφθηκε. Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αγόρασε το νησί το 2013 από την εγγονή του Ωνάση Αθηνά. Το τίμημα ορίστηκε στα 153 εκατομμύρια δολάρια και περιελάμβανε όχι μόνο τον Σκορπιό, αλλά και το γειτονικό νησάκι Σπάρτη. Τυπικά ο αγοραστής δεν ήταν ο ίδιος ο Ριμπολόβλεφ, αλλά μια από τις εταιρείες του που συνδέεται με την κόρη του Εκατερίνα. Ο Ντμίτρι προτιμά αυτή τη μέθοδο από την εποχή του διαζυγίου του με την πρώην σύζυγό του Ελένα.

Η οικογένεια του δισεκατομμυριούχου χρησιμοποιεί το νησί μόνο για προσωπική χρήση. Το 2014 η Εκατερίνα γιόρτασε εκεί τα 25α γενέθλιά της, και ένα χρόνο αργότερα το γάμο της.

Μόνο τον Δεκέμβριο του 2020, οι ελληνικές αρχές ενέκριναν την κατασκευή του VIP Exclusive Club στο Σκορπιό. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, αυτό το έργο μπορεί να δημιουργήσει 130 νέες θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις σε αυτό θα ανέρχονται σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Οι Ριμπολόβλεφ σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το νησί για τον εαυτό τους, αλλά μόνο περιοδικά. Τον υπόλοιπο χρόνο θα το μισθώνουν στο σύνολό του. Το συγκεκριμένο κόστος μίσθωσης δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί, αλλά οι εκπρόσωποι του Ριμπολόβλεφ λένε ότι σίγουρα θα ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα.

Source: forbes.ru

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο