Ο όμιλος εταιρειών TEMES θα λάβει μέρος στο «Ελληνικό»

Η κατασκευή των δύο ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην περιοχή του πρώην ελληνικού αεροδρομίου στην Αθήνα θα κοστίσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ.
Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, η οποία κατέχει τον όμιλο εταιρειών TEMES, σκοπεύει να υλοποιήσει το σχέδιο. Ο μεγαλύτερος Έλληνας ντεβέλοπερ αγόρασε πρόσφατα τα μεγαλύτερα πακέτα μετοχών των δύο εταιρειών που αρχικά σχεδίαζαν να κατασκευάσουν τα ξενοδοχεία. Συνολικά, ο όμιλος εταιρειών TEMES κατέχει το 70% των μετοχών τους.

Εκτός από δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα, στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου θα κατασκευαστεί ένα εμπορικό κέντρο Marina, αλλά το όνομα της εταιρείας-εργολάβου, που θα υλοποιήσει αυτό το έργο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Είναι γνωστό, ότι ο συνεργάτης της TEMES είναι η εταιρεία Lamda, η οποία κατέχει το 30% των μετοχών των δύο κατασκευαστικών εταιρειών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TEMES Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είπε, ότι το νέο έργο είναι μεταβατικό για την εταιρεία, καθώς αποτελεί ένα βήμα στην εποχή των σύγχρονων τεχνολογικών κατασκευών. Η εταιρεία TEMES, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε και προηγουμένως προσπαθήσει να εφαρμόσει τις βέλτιστες πρακτικές στην κατασκευή ξενοδοχείων και συγκροτημάτων κατοικιών, χάρη στις οποίες η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα έλαβε ώθηση για ανάπτυξη. Ωστόσο, το Ελληνικό είναι ξεχωριστό, η αποστολή του δεν είναι μόνο η κατασκευή ξενοδοχείων πέντε αστέρων, αλλά και η δημιουργία μιας ολόκληρης περιοχής με ανεπτυγμένη υποδομή, που πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις για άνεση και περιβαλλοντική ασφάλεια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, επιβεβαίωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε ανάλογο με το «Ελληνικό» στην Ελλάδα. Αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες της κατασκευής, λέγοντας ότι στην παραλία θα εμφανιστεί ο ιστιοπλοϊκός όμιλος, καθώς και μια εμπορική ζώνη με μπουτίκ, εστιατόρια και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας. Τώρα, σύμφωνα με αυτόν, οι ειδικοί από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο εργάζονται σε αυτό το μέρος του έργου.

Γενικά, η ανάπτυξη της περιοχής του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας θα διαρκέσει περίπου 5 χρόνια. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της επένδυσης, μετά το οποίο οι εταιρείες, που κατέχουν τις μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών, αναμένουν να εισπράξουν κέρδη. Η περίοδος αποπληρωμής του συγκροτήματος «Ελληνικό» δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά είναι γνωστό ότι αυτή η κατασκευή είναι μόνο το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η κατασκευή μιας ελίτ οικολογικά καθαρής περιοχής με πάρκο των 1000 εκταρίων σχεδιάστηκε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά έγινε δυνατή μόνο χάρη στον όμιλο εταιρειών TEMES. Υποτίθεται ότι μετά την ολοκλήρωση της βελτίωσης της περιοχής και την κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών, ο αριθμός των κατοίκων του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης θα αυξηθεί κατά περίπου 25 χιλιάδες άτομα.

Πηγή: thehellinikon.com

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο