Οι πιο ελκυστικές περιοχές της Κύπρου για επενδύσεις σε ακίνητα

Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με συνολικό πληθυσμό περίπου 1 εκατομμύριο. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν 30 έως 50 χιλιάδες ρωσόφωνοι μόνιμοι κάτοικοι σε όλο το νησί. Το νησί κέρδισε την αγάπη των τουριστών και των μεταναστών με το ήπιο κλίμα του, τις καθαρές παραλίες με λευκή άμμο και καθαρά νερά, καθώς και ασφάλεια και άνεση.

Πληροφορίες για την Κύπρο:

Οικονομία

  • Από το 2008, η Κύπρος προσχώρησε στην Ευρωζώνη, και αντικατέστησε την κυπριακή λίρα με το ευρώ.
  • Όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το νησί πρόφτασε την Ιταλία.
  • Η χώρα είναι μέλος του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και πολλών άλλων διεθνών οργανισμών.

Βιοτικό επίπεδο

  • Δεν υπάρχουν γηροκομεία, ορφανοτροφεία, ζητιάνοι και άστεγοι.
  • Σχεδόν όλοι οι Κύπριοι μιλούν αγγλικά και πολλοί μιλούν επίσης ρωσικά.
  • Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, ανά 1000 κατοίκους υπάρχουν 750 αυτοκίνητα – που είναι η κορυφαία αναλογία στον κόσμο.

Εκπαίδευση

  • Το νησί διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.
  • Η τριτοβάθμια εκπαίδευση βασίζεται στο βρετανικό μοντέλο, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ φθηνότερη από ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Υπάρχουν 9 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα: 3 δημόσια και 6 ιδιωτικά.

Κλίμα και οικολογία

  • Κατά μέσο όρο, η Κύπρος έχει 320 ηλιόλουστες ημέρες και ακόμη και το Νοέμβριο μπορεί κανείς να κολυμπάει στη θάλασσα.
  • Το χειμώνα υπάρχει αρκετό χιόνι στα βουνά για σκι.
  • Δεν υπάρχουν μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις που να μολύνουν το περιβάλλον.

Ψυχαγωγία και αξιοθέατα

  • Όλη η πόλη της Πάφου ως σύνολο είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
  • Περισσότερες από 55 παραλίες της χώρας έχουν απονεμηθεί ατο το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με «Γαλάζια Σημαία» για πλήρη συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.
  • Το νησί προσφέρει όλων των ειδών την διασκέδαση και ψυχαγωγία: θαλάσσιες δραστηριότητες, γκολφ, ιππασία, άλματα από ύψος, ποδηλασία, τένις, σκι, θαλάσσιες κρουαζιέρες, πολιτιστικές δραστηριότητες, προγράμματα ευεξίας, εκδρομές και πολλά άλλα.

Το υψηλό βιοτικό επίπεδο στην Κύπρο προσελκύει όχι μόνο μεγάλο αριθμό τουριστών και μεταναστών, αλλά και επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν κερδοφόρα τα χρήματά τους. Οι στόχοι της προτεινόμενης επένδυσης μπορεί να είναι διαφορετικοί: αγορά ακινητου για ιδιοκατίκηση την περίοδο των διακοπών στο νησί και για ενοικίαση τον υπόλοιπο χρόνο ως παθητικό εισόδημα. Ή, εναλλακτικά, αγορά εμπορικών ακινήτων και φοιτητικών διαμερισμάτων.

Οι πιο ελκυστικές περιοχές της Κύπρου για επενδύσεις σε ακίνητα είναι μεγάλες πόλεις: Λεμεσός, Πάφος, Λάρνακα, Λευκωσία, Αμμόχωστος.

Λεμεσός

Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη πόλη στην ακτή του νησιού, αλλά και ένα τουριστικό κέντρο, επιχειρηματική πρωτεύουσα, λιμάνι και θέρετρο. Λόγω αυτού, οι τιμές στην πόλη και για τα ακίνητα είναι ελαφρώς υψηλότερες από ό, τι σε άλλα μέρη της χώρας.
Στις πολυκατοικίες της Λεμεσού μπορείτε να βρείτε πολυτελή διαμερίσματα που προσελκύουν επενδυτές από όλο τον κόσμο. Ένας αριθμός ρεκόρ συναλλαγών πραγματοποιούνται στην πόλη κάθε χρόνο σύμφωνα με τα πρότυπα της Κύπρου. Έτσι, παρά την πτώση 31% σε σύγκριση με το 2019, το πρώτο τρίμηνο του 2020, συνήφθησαν 548 συμβολαίων αγοραπωλησίας.

Προσφορές στη Λεμεσό:

Διαμέρισμα 112 τ.μ.
Διαμέρισμα 108 τ.μ.
Διαμέρισμα 80 τ.μ.

Πάφος

Η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στην Κύπρο. Η αγορά ακινήτων της Πάφου διαθέτει προσφορές που ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό. Μπορείτε να αγοράσετε μια βίλα στην παραλία ή φθηνά διαμερίσματα. Η κερδοφορία των τοπικών ακινήτων επηρεάζεται θετικά από το διεθνές αεροδρόμιο, το εθνικό πάρκο και το καλύτερο θέρετρο γκολφ στην Ευρώπη που βρίσκεται κοντά στην πόλη.
Φέτος, η Πάφος ξεπέρασε τη Λεμεσό ως προς τον αριθμό των συναλλαγών με ακίνητα που έχουν συνάψει αλλοδαποί. Παρά το γεγονός ότι μόλις τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, αγοράστηκαν 261 αλίνητα, 92 από αυτά αγοράστηκαν από πολίτες εκτός ΕΕ (σε αντίθεση με 86 στη Λεμεσό).

Προσφορές στην Πάφο:

Βίλα 300 τ.μ.
Βίλα 116 τ.μ.
Βίλα 250 τ.μ.

Λάρνακα

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου, επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο. Η αγορά ενός διαμερίσματος ή οποιουδήποτε άλλου ακινήτου σε αυτήν την πόλη είναι μια καλή επένδυση. Το νότιο τμήμα της Λάρνακας φιλοξενεί τη δημοφιλή παραλία Μακένζι, το διεθνές αεροδρόμιο και η «Αλυκή» της Λάρνακας. Και στα προάστια της πόλης βρίσκεται το πρώτο βρετανικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο UCLan Cyprus και μια ιδιωτικό αγγλικό σχολαίο American Academy.
Η αγορά ακινήτων της Λάρνακας δεν μπορεί να συγκριθεί με της Πάφου και της Λεμεσού, αποτελείται κυρίως από διαμερίσματα και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Η επιλογή πολυτελών κατοικιών είναι μικρή, αλλά έχει δυναμικό χάρη στην κατασκευή ενός νέου λιμανιού με ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα.

Προσφορές στη Λάρνακα:

Βίλα 182 τ.μ.
Διαμέρισμα 99 τ.μ.
Διαμέρισμα 97 τ.μ.

Λευκωσία

Η πρωτεύουσα και το διοικητικό κέντρο, όπου βρίσκονται η κυβέρνηση και άλλοι κρατικοί φορείς. Η πόλη βρίσκεται μακριά από τις παραλίες, επομένως δεν είναι τόσο δημοφιλές στους τουρίστες και τους επενδυτές.
Παρ 'όλα αυτά, η πρωτεύουσα είναι το εκπαιδευτικό κέντρο της χώρας, το οποίο καθιστά δυνατή την εξάρτηση από εμπορικά ακίνητα, διαμερίσματα για φοιτητές και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Προσφορές στη Λευκωσία:

Διαμέρισμα 166 τ.μ.
Διαμέρισμα 76 τ.μ.
Διαμέρισμα 127 τ.μ.

Αμμόχωστος

Αν και η θερμοκρασία του νερού το χειμώνα κυμαίνεται περίπου στους 15-17 ° C και οι τοπικές παραλίες και υποδομές είναι ευχάριστες για τους τουρίστες, η Αμμόχωστος θεωρείται εποχικό θέρετρο. Ως εκ τούτου, η αγορά ακινήτου στην περιοχή μπορεί να ληφθεί υπόψη για καλοκαιρινές διακοπές ή βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Προσφορές στην Αμμόχωστο:

Βίλα 178 τ.μ.
Βίλα 150 μ²
Βίλα 168 τ.μ.

Γενικά, το 2020 κατέστησε σαφές για την ανθρωπότητα ότι οι διαδικασίες εργασίας μπορούν να εκτελούνται μέσω διαδικτίου από οπουδήποτε στον κόσμο. Αφού βελτιωθεί η κατάσταση στον κόσμο, αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια και αγορά ακινήτων στο εξωτερικό. Ζεστή, όμορφη και ηλιόλουστη Κύπρος θα επωφεληθεί αναμφίβολα τόσο από επενδύτική ζήτηση σε μορφή αγοράς ακινήτων στο νησί όσο και από τον τουρισμό.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο