Επενδύσεις στη Νικήτη, Σιθωνία, Χαλκιδική. Οφέλη και χαρακτηριστικά

Τα ακίνητα στην Ελλάδα όλο και περισσότεο θεωρούνται ένας εξαιρετικός τροπος επένδυσης. Η χερσόνησος της Χαλκιδικής γίνεται ιδιαίτερα ελκυστική από αυτή την άποψη διότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στο χερσαίο τμήμα της χώρας.

Δημοφιλία

Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στη Χαλκιδική προσελκύονται από τη Σιθωνία. Αυτή είναι η δεύτερη χερσόνησος που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χαλκιδικής. Είναι αξιοσημείωτο για την γαλήνια και ήρεμη ατμόσφαιρα. Η ακίνητη περιουσία εδώ αγοράζεται από άτομα που προτιμούν τον αρμονικός τρόπος ζωής και την ηρεμία. Σε αυτό το μέρος υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις ανέγγιχτης φύσης, καθώς και ένα φυσικό καταφύγιο.

Το χωριό της Νικήτης αξίζει ειδικής μνείας. Είναι ένα δημοφιλές θέρετρο που βρίσκεται 37 χλμ. από τα Νέα Μουδανιά και 90 χλμ. από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η κύρια παραλία αυτού του θέρετρου είναι μια αμμώδης λωρίδα μήκους 4 χλμ και πλάτους 10-15 μ. Η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη. Η απαλή πρόσβαση αξίζει ξεχωριστή αναφορά. Αυτή η παραλία αποτελέι το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές.
Όλες οι προϋποθέσεις για προσωρινή ή μόνιμη διαμονή έχουν δημιουργηθεί στη Νικήτη. Το χωριό διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια, ταβέρνες, χώρους αναψυχής, φαρμακεία. Το χωριό διαθέτει επίσης υποκατάστημα τράπεζας και κρατική μαρίνα (110 θέσεις σταθμευσης). Ο εξαιρετικός αέρας είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Το χωριό περιβάλλεται από κωνοφόρα δάση και τη θάλασσα, που επιτρέπει στους τουρίστες και τους ντόπιους να βιώσουν αυτό το ιδιαίτερο κλίμα.

 

Η Νικήτη είναι ένας αρκετά μεγάλος οικισμός με 2.500 μόνιμους κατοίκους. Στο παλιό μέρος του χωριού, οι ντόπιοι ασχολούνται με τις δουλειές τους αγροτικού τομέα. Στην παράκτια ζώνη τα πάντα είναι για την ευκολία και την άνεση των τουριστών.

Ελκυστικότητα επενδύσεων

Οι άνθρωποι που προτιμούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα επιλέγουν συχνά το παράκτιο τμήμα της Νικήτης. Εδώ μπορείτε να βρείτε διαμερίσματα και σπίτια στη δευτερογενή και πρωτογενή αγορά. Αυτό είναι ένα από τα λίγα χωριά όπου υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ακινήτου από εργολάβο. Για παράδειγμα, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του συγκροτήματος διαμερισμάτων Bomo Nikiti Apartments.

Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές των ακινήτων στη Νικήτη αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20%. Η ανάπτυξη αυτή συνεχίζεται, αν και σε ολόκληρη τη χώρα έχει ανασταλεί. Η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός ότι η ζήτηση στο χωριό υπερβαίνει την προσφορά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για διαμερίσματα με τιμή έως 100.000 ευρώ.

Το κόστος κατοικίας ανά τετραγωνικό μέτρο στη Νικήτη κυμαίνεται από 1250-2500 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη. Επομένως, μπορείτε να βρείτε τόσο οικονομικά όσο και ακριβά ακίνητα εδώ. Το κόστος στέγασης επηρεάζεται σημαντικά από την απόσταση από τη θάλασσα.
Πολλές επενδύσεις στη χερσόνησο της Χαλκιδικής σχετίζονται με τα ακίνητα της Νικήτης. Η αύξηση των τιμών των κατοικιών σε αυτήν την περιοχή οδηγεί σε αύξηση του κεφαλαίου. Οι μακροχρόνιες υπηρεσίες ενοικίασης και η ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα Golden Visa διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο εδώ. Αυτό οδήγησε στην ενεργοποίηση ξένων επενδυτών, των οποίων ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σήμερα η Νικήτη είναι το χωριό όπου εκδόθηκαν οι περισσότερες άδειες οικοδομής. Ταυτόχρονα ο ρυθμός τέτοιων κατασκευών συνεχίζει να αυξάνεται.

Πλεονεκτήματα

Οι επένδυσεις στη Νικήτη έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως:

  • μεγάλη ποικιλία κατοικιών;
  • ευκαιρία αγοράς ακινήτων από τον εργολαβο;
  • δημοφιλία του θέρετρου;
  • εξαιρετικό κλίμα;
  • όλες τις απαραίτητες συνθήκες για αναψυχή;
  • ζεστή θάλασσα, ιδανική ευκαιρία για θαλάσσια σπορ;
  • καθαρές παραλίες βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες της ΕΕ;
  • άριστες συνθήκες για οικογενειακές διακοπές;
  • ευκολή προσβαση προς Θεσσαλονικη;
  • άνετες μετακίνησεις στη χερσόνησο;
  • ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής.

Η αγορά ακινήτων στη Νικήτη είναι μια κερδοφόρα επένδυση. Μπορείτε να αγοράσετε κατοικίες στο χωριό τόσο για επενδύσεις όσο και για αναψυχή. Εξαρτάται από τις προτεραιότητες που ο επενδυτής θέτει για τον εαυτό του. Για να βρείτε το σωστό ακίνητο στη Νικήτη, επικοινωνήστε με τους ειδικούς της Grekodom Development.

Όλες οι προσφορές για ακίνητα στη Σιθωνία

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο