Η Ελληνική Σκόπελος κατατάσσεται στη κατηγορία των "μυστηριωδών νησιών"

Το αμερικανικό περιοδικό Travel + Leisure παρουσίασε μια λίστα με 30 "μυστηριώδη νησιά" και η Σκόπελος πήρε την 6η θέση σε αυτήν. Είναι μια αξιολόγηση με κύρος από την κορυφαία ταξιδιωτική έκδοση, η οποία περιλαμβάνει κυριολεκτικά γραφικά νησιά.

Τι το αξιοσημείωτο έχει η Σκόπελος

Το νησί χρησιμοποιήθηκε για γυρίσματα του μιούζικλ «Mamma Mia». Το μέρος προσελκύει τους τουρίστες με πανέμορφο φυσικό τοπίο, μεγάλο αριθμό παλιών βυζαντινών ναών, με γραφικές ταβέρνες με γαλάζιες στέγες. Εδώ μπορείτε να περάσετε υπέροχα απολαμβάνοντας την ηρεμία και την απομόνωση. Η Σκόπελος είναι δημοφιλής όχι μόνο για την ιδιαίτερη ρομαντική της ατμόσφαιρα, αλλά και για το γεγονός ότι κοντά στα παράλιά της βυθίστηκε το πλοίο "Χριστόφορος". Πρόκειται για ένα σχετικά σύγχρονο πλοίο που έχει διατηρηθεί καλά και προσελκύει δύτες σε αυτά τα μέρη.

Η Σκόπελος είναι διάσημη όχι μόνο για αρχαία μνημεία, γραφικά φυσικά μέρη και όμορφες ταβέρνες με πλούσια κουζίνα. Υπάρχουν εξαιρετικές παραλίες, δύο από αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς: Στάφυλος και Βελόνα. Περίπου το 80% της έκτασης του νησιού καλύπτεται με κωνοφόρα δάση.
Οι περισσότερες τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα σήμερα είναι θορυβώδη μέρη όπου υπάρχουν πάντα πολλοί τουρίστες. Αυτό στερεί τις ιστορικές περιοχές από αυτήν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που προσελκύει ρομαντικούς επισκέπτες. Η Σκόπελος είναι μια σπάνια εξαίρεση στον κανόνα. Παρά το γεγονός ότι είναι δημοφιλής στους Ευρωπαίους τουρίστες, το νησί έχει διατηρήσει την ηρεμία και την ησυχία της εξοχής.

Γωνιά του παραδείσου στο Αιγαίο Πέλαγος

Η Σκόπελος είναι μέρος του αρχιπελάγους των Βόρειων Σποράδων. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Αιγαίου, ανατολικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο νησί δημιουργούν οι ντόποιοι αγρότες και οι ψαράδες. Τα τοπικά εστιατόρια διακρίνονται από τον εθνικό τους χαρακτήρα. Στις ταβέρνες μπορείτε να παραγγείλετε πιάτα που παρασκευάζονται σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές από λαχανικά που καλλιεργούνται στο ίδιο το νησί. Το ψάρι στο μενού είναι επίσης ντόπιο. Πολλά από τα πιάτα που παρουσιάζονται στις ταβέρνες της Σκοπέλου δεν τα βρίσκεις στην κεντρική Ελλάδα.

Οι φυσικοί πόροι του νησιού είναι εντυπωσιακοί λόγω της παρθένας ομορφιάς τους. Η τουριστική βιομηχανία φαίνεται ότι δεν έχει αγγίξει αυτά τα μέρη. Ωστόσο, οι τουρίστες δεν αισθάνονται έλλειψη εξυπηρέτησης. Δεν είναι δύσκολο να φτάσετε ως εδώ – υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση. Για να μετακινηθείτε γρήγορα στη Σκόπελο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τοπική υπηρεσία ταξί. Εκδρομές με σκάφος σε όλο το νησί είναι επίσης διαθέσιμες για μια αξέχαστη εμπειρία. Αν συνοψίσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της Σκοπέλου, γίνεται σαφές ότι δεν συμπεριλήφθηκε τυχαία στη λίστα των "μυστηριωδών νησιών".»

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο