Από τις 7 Σεπτεμβρίου οι Ρώσοι θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Από τις 7 Σεπτεμβρίου οι Ρώσοι μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Το αντίστοιχο διάταγμα, που ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ, ισχύει για δύο εβδομάδες - έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Στους Ρώσους επιτρέπεται η είσοδος μέσω τριών αερολιμένων στην Ελλάδα - Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΥΠΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

1.1) Με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος):
- μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα
- το τεστ πρέπει να πραγματοποιείται στη χώρα προέλευσης ή διέλευσης, σε δημόσιο ή ιδιωτικό εργαστήριο της χώρας αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά τα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από τον αρμόδιο εθνικό οργανισμό πιστοποίησης της χώρας.

1.2) Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα, να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου. Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη. Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτές τις υποχρεώσεις ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας
1.3) Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/, αναγράφοντας τα στοιχεία επικοινωνίας στην Ελλάδα, μία μέρα πριν από την άφιξη στην χώρα. Η επιβεβαίωση της συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, την οποία το σύστημα στέλνει αυτόματα στον επιβάτη μέσω e-mail, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτές τις υποχρεώσεις ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας. Μια έγκυρη φόρμα PLF με κωδικό QR θεωρείται απαραίτητη για την είσοδο σε όλες τις πύλες της χώρας.
1.4) Απαιτείται κουπόνι κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα σχετικά έγγραφα, από τα οποία αποδεικνύεται η προσωρινή διαμονή του επιβάτη.


2. Οι υπήκοοι της Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για COVID-19. Έως την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου οι επιβάτες θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους.
3. Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα στην Ελλάδα και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου
4. Αυτός ο περιορισμός ισχύει για μόνιμους κατοίκους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εισέρχονται στη χώρα μεταξύ 7.9.2020 στις 00:01 έως 21.9.2020 στις 23:59.
Την κοινή απόφαση υπέγραψαν Υφυπουργός Οικονομικών, Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι υπό έλεγχο.

Πηγή: ΦΕΚ http://www.et.gr/index.php/imerisia-kykloforia

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο