Οικοδόμημα στη Λάρνακα

Στην Κύπρο συνεχίζεται το μεγαλειώδες οικοδόμημα. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους εξετάστηκε από την Επιτροπή Εκτίμησης Επιπτώσεων Έργων στο Περιβάλλον η κατασκευή 17όροφων κτιρίων στη Λάρνακα. Το κόστος υλοποίησης του προτεινόμενου έργου εκτιμάται στα 75 εκατομμύρια Ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί/ καλυφθεί από ένα συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων του Φορέα Ανάπτυξης, και εσόδων από τις εργασίες προ-πώλησης των οικιστικών διαμερισμάτων και γραφείων. Η εταιρεία AVOLO PROPERTIES LTD σχεδιάζει να δώσει στην εκμετάλλευση το συγκρότημα σε 40 μήνες μετά την έναρξη εκτέλεσης του έργου.

 


Δύο πύργοι, που συνδέονται με μια γέφυρα, θα γίνουν " Πόλη εντός της Πόλης ". Αυτή η ιδέα προτάθηκε από τους αρχιτέκτονες. Για την κατασκευή χρησιμοποιούνται ισόγειος και υπόγειος χώρος. Το κέντρο υγείας και αισθητικής θα βρίσκεται στο μείον ένα επίπεδο. Ο υπόγειος χώρος θα διατεθεί για πάρκινγκ. Θα διαμορφωθούν οι χώροι στάθμευσης, συνολικής χωρητικότητας 1.169 θέσεων, εκ των οποίων οι 72 θέσεις θα είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες και 66 θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα. Οι πρώτοι τρεις όροφοι σχεδιάζονται να χρησιμοποιηθούν για γραφεία, εργαστήρια τέχνης και εκθεσιακούς χώρους. Οι χώροι για καταστήματα, καφέ και μπαρ μπορεί να ενοικιαστούν σε έναν από αυτούς τους ορόφους. Στο 8 επίπεδο θα λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης και διακίνησης ανάμεσα στους δύο πύργους ένα εστιατόριο και πισίνα. Τα διαμερίσματα θα βρίσκονται από πάνω. Σύντομα διαθέσιμα προς πώληση θα είναι 16 Studios, 16 διαμερίσματα με 1 υπνοδωμάτιο και 16 διαμερίσματα με 3 υπνοδωμάτια, 54 διαμερίσματα με 2 υπνοδωμάτια και 20 διαμερίσματα με 4 υπνοδωμάτια. Σύμφωνα με τα σχέδια των μελετητών, η εκτεταμένη υποδομή του συγκροτήματος θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες και κατοίκους της περιοχής. Οι επιχειρηματίες σκέφτονται ήδη να αγοράσουν νέα ακίνητα στην Κύπρο.


Το αρχιτεκτονικό έργο ονομάστηκε Salt Lake City. Οι κατασκευές θα μοιάζουν με τεράστια κρύσταλλα αλατιού. Αυτό το σχέδιο δεν είναι τυχαίο, στην περιοχή βρίσκεται η αλμυρή λίμνη Αλυκή. Κάθε καλοκαίρι εκεί παρατηρείται κρυστάλλωση αλατιού. Η λίμνη είναι ένα τοπικό αξιοθέατο, και για αυτό το λόγο το συγκρότημα θα ενσωματώνεται αρμονικά στο κυπριακό τοπίο. Το ύψος των πύργων θα είναι 75 μέτρα και η συνολική έκταση του οικοπέδου θα είναι 29.518 m2.
Οι πωλήσεις ακινήτων στο νησί αυξάνονται κατά 40% ετησίως. Οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Κύπρο αρχίζουν να αποφέρουν εισόδημα σε μόλις 3-5 χρόνια. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών σκοπεύουν να επενδύσουν στην τοπική οικονομία λόγω της δυνατότητας απόκτησης δεύτερης υπηκοότητας. Η αγορά γραφείου ή διαμερίσματος στο νέο συγκρότημα, η κατασκευή του οποίου ξεκινά στη Λάρνακα, θα είναι μια κερδοφόρα επένδυση τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους ιδιώτες.

Foto: https://evropakipr.com

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο