Γερμανική εφημερίδα «συστήνει» τα ακίνητα στην Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εξετάζοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας, εκτιμά άνοδο των τιμών μακροπρόθεσμα, καθώς πλέον κριτήριο για τους ξένους αποτελεί η καλή πορεία σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Η ζήτηση στα ακίνητα, σύμφωνα με ιστοσελίδες και εφημερίδες αυξήθηκε κατά 19,3% τον Απρίλιο σε σχέση με το 2019, ενώ η Γερμανία μοιάζει να ήταν από τις χώρες που έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή: «Από τότε που ανέκαμψε η Ελλάδα από την δεκάχρονη οικονομική κρίση της, ρέει άφθονο ξένο κεφάλαιο στις εξοχικές κατοικίες… Η στιγμή είναι η κατάλληλη, δηλώνει ο Ντιρκ Ράινχαρντ από το δικηγορικό γραφείο MStR-Law, το οποίο συμβουλεύει Γερμανούς αγοραστές ακινήτων. Επειδή οι αγοραστές δεν μπορούν να κινηθούν και έχει μειωθεί η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις όπως Airbnb, οι τιμές έχουν συμπιεστεί. ‘Σαν αγοραστής πρέπει τώρα να διαπραγματευθείς σκληρά και να αγοράσεις γρήγορα πριν ανέβει η ζήτηση’ συμβουλεύει ο δικηγόρος και «Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα είναι περιζήτητες και ως επένδυση. Ωστόσο παρεμβάσεις της κυβέρνησης προκαλούν ανασφάλεια. Ζητά μείωση των ενοικίων κατά 40% για όσους επλήγησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μια μεγάλη παρέμβαση στην ελευθερία σύναψης συμβολαίων».

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο