Ειδικό πακέτο στήριξης – θετικά δείγματα για τον τουρισμό

Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και τα δείγματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη.

Τα μέτρα, σύμφωνα με τον Υπουργό, είχαν δύο βασικούς στόχους: το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας του ΕΣΥ για ενδεχόμενο αυξημένο αριθμό περιστατικών και την μείωση της καμπύλης διασποράς του ιού.

Τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά) στο επακόλουθο διάστημα, μέχρι την ανεύρεση του εμβολίου για τον κορωνοϊό (COVID-19), ο Υπουργός τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι καταλλήλως προετοιμασμένη, δεδομένων των συνθηκών, για την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας, που επίσης βρέθηκε σε καραντίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στόχος των κινήσεων είναι η δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής των σχεδίων, όπως το υπό συζήτηση εγγυοδοτικό ταμείο, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια με τις κυβερνητικές κινήσεις και τα πιθανά πλάνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, οι κλάδοι τουρισμοί και εστίασης αποτελούν σημαντικό ποσό του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας και έτσι εξίσου σημαντική καθίσταται η πρόβλεψη των εν λόγω κλάδων για τους επόμενους μήνες. Η εκτίμηση του κ. Γεωργιάδη είναι θετική, καθώς υπολογίζει ότι ο τουρισμός θα πάει καλύτερα, κατά την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων, των σχετικών πτήσεων για μετάβαση των τουριστών και την καλύτερη πορεία των βόρειων χωρών σχετικά με τον ιό. Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει ειδικό πακέτο στήριξης του τουρισμού, με αναμενόμενες θετικές επιπτώσεις.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο