Black Friday 2019

Η μαύρη Παρασκευή είναι μια μέρα εντυπωσιακών προσφορών σε όλα τα καταστήματα. Όχι μόνο οι πελάτες, αλλά και τα καταστήματα προετοιμάζονται για αυτήν την ημέρα. Οι πρώτοι κάνουν μια στροφή προς το κατάστημα για να καταφέρουν να βρουν το καλύτερο σε χαμηλή τιμή και οι δεύτεροι για να φτιάξουν φανταστικές εμπορικές προσφορές.

Παραδοσιακά, η "Μαύρη Παρασκευή" έρχεται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Αυτή η μέρα χαρακτηρίζεται η πιο κερδοφόρα, τεράστιες ουρές και πλήθος αγοραστών που δημιουργούν πανικό.

Ιστορία και συμβολισμός

Η μαύρη Παρασκευή δεν είναι απλώς μια πολυαναμενόμενη εκδήλωση που σας επιτρέπει να αγοράσετε τα επιθυμητά προϊόντα σε χαμιλή τιμή. Την ημέρα αυτή, τα καταστήματα ξεφορτώνουν αγαθά από προηγούμενες συλλογές και οι άνθρωποι αγοράζουν δώρα για τις διακοπές παίρνουν τον εξοπλισμό και απλά αγαθά για το μέλλον.

Οι πρώτες μεγάλες πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική πριν από την έναρξη των των Χριστουγεννιάτικων διακοπών στις αρχές του εικοστού αιώνα. Για τους Αμερικανούς, αυτή την ημέρα ήταν η αρχή της εποχής των Χριστουγέννων. Και ο όρος "Μαύρη Παρασκευή" εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις σελίδες των New York Times το 1975. Με την πάροδο του χρόνου, οι μαζικές πωλήσεις κέρδισαν δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η μαύρη Παρασκευή έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα γεγονότα για τους Έλληνες.

Μαύρη Παρασκευή το 2019

Το 2019, η παγκόσμια ημέρα πωλήσεων πέφτει στις 29 Νοεμβρίου. Οι μειωμένες τιμές θα εμφανίζονται στα καταστήματα. Οι εκπτώσεις συνήθως φθάνουν το 80-90%. Για όσους δεν θα προλάβουν επειδή δουλεύουν την Παρασκευή, διοργανώνεται η cyber Δευτέρα από τις αλυσίδες λιανικής πώλησης - πρόκειται για μεγάλη πτώση τιμών τη Δευτέρα μετά την Μαύρη Παρασκευή. Φέτος, η cyber Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Μαύρη Παρασκευή στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, τα καταστήματα μιλούν εκ των προτέρων για τις εκπτώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη μαύρη Παρασκευή. Παρόλο που φέτος προβλέπεται η παγκόσμια πώληση για την 29η, πολλές αλυσίδες λιανικής θα αρχίσουν να μειώνουν τις τιμές ήδη από τις 22-23 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Black-Friday Global, πέρυσι η πώληση Black Friday προκάλεσε τεράστια ανάκαμψη στους Έλληνες. Παρατηρήθηκε αύξηση της ζήτησης κατά 1600%. Η μέση δαπάνη των Ελλήνων την ημέρα αυτή ήταν πάνω από € 206 σε σύγκριση με την κανονική Παρασκευή. Η Cyber Δευτέρα θα διεξαχθεί και στην Ελλάδα φέτος. Έτσι, η παγκόσμια πώληση θα επεκταθεί ώστε όλοι να μπορούν να κάνουν αγορές σε χαμηλή τιμή.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο