Η Ελλάδα το φθινόπωρο, τι αξίζει να επισκεφθείτε

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την υγρασία και το κρύο του φθινοπώρου, η Ελλάδα θα είναι η καλύτερη επιλογή. Όταν η η ζέστη εξαφανιστεί και ο αριθμός των τουριστών μειωθεί, τα ταξίδια στην Ελλάδα γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα.

Προτείνουμε να επισκεφθείτε 10 μέρη που είναι ιδιαίτερα γοητευτικά το φθινόπωρο.

 

Ποταμός Αράχθου

Το φθινόπωρο είναι η ώρα να ταξιδέψετε σε αυτό το ποτάμι. Για 135 χλμ μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της γραφικής φύσης και του σμαραγδένιου νερού. Ο ποταμός διαθέτει πέτρινα γεφύρια. Και όλο το χρόνο ράφτινγκ είναι διαθέσιμο.

 

Όλυμπος

Η αναρρίχηση στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας είναι δυνατή μόνο για τους έμπειρους ορειβάτες, αλλά οι αρχάριοι θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην τοποθεσία, επειδή υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες και εύκολες διαδρομές. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή της Μπαρμπάλα - εκεί μπορείτε να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τις ομορφιές και να δοκιμάσετε τη φασολάδα και τη σούπα λουκάνικου.

 

Κύθνος

Αυτό το νησί είναι το καλύτερο μέρος για ένα ρομαντικό δείπνο. Επομένως, εάν θέλετε να ξεφύγετε από το βροχερό φθινόπωρο μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο, τότε αξίζει να το δείτε. Το απόγευμα στο νησί μπορείτε να πάτε στην παραλία Colona, όπου η θάλασσα χωρίζεται σε δύο μέρη από έναν στενό αμμώδη ισθμό και το βράδυ - επισκεφθείτε μια από τις τοπικές ταβέρνες για να γευτείτε μια ομελέτα σε σάλτσα ντομάτας, με κροκέτες τυριού ή ελιές.

 

Κρήτη

Το νησί έχει ένα φοινικόδασος, το οποίο βασιλεύει σε μια τροπική ατμόσφαιρα. Δίπλα σε αυτό υπάρχει πρόσβαση στο Λιβυκό Πέλαγος. Μπορείτε να κολυμπήσετε ακόμα και τον Οκτώβριο. Και από την παραλία Wai, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι με πλοίο στο ακατοίκητο νησί της Χρυσής της Ιεράπετρας.

 

Αρκαδία

Το μονοπάτι πεζοπορίας Menalon Trail, μήκους 75 χιλιομέτρων, βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Μια βόλτα κατά μήκος του θα σας επιτρέψει να δείτε διάφορα αξιοθέατα: αρχαία μοναστήρια και αρχαίους οικισμούς.

 

Ιωάννινα

Στην ορεινή περιοχή της Ηπείρου υπάρχει μια λίμνη που ονομάζεται Παμβώτις, στη μέση της οποίας είναι ένα νησί. Ένας τέτοιος συνδυασμός σπάνια βρίσκεται στην Ελλάδα, γεγονός που καθιστά τη λίμνη ξεχωριστή. Η λίμνη είναι ακατοίκητη, αλλά έχει ένα μικρό μουσείο και μια ταβέρνα. Ένα ταξίδι με πλοίο γύρω από το νησί θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τη γραφική θέα.

 

Ναύπλιο

Σε αυτή την πολήβρίσκεται το συγκρότημα τέχνης Fougaro, το οποίο φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το συγκρότημα διαθέτει κατάστημα με σουβενίρ, εστιατόριο και κατάστημα με είδη τέχνης.

 

Νεμέα

Αν αγαπάτε το κρασί πηγαίνετε στην περιοχή για να κάνετε μια εκδρομή στους αμπελώνες και να δοκιμάσετε το τοπικό ποτό, το οποίο παρασκευάζεται από τα σταφύλια ποικιλίαςΑγιωργίτικο.

 

Αίγινα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτό το νησί τραβάει η περιοχή του Ελαιώνα, η οποία θα είναι το καλύτερο μέρος για ένα πικνίκ. Υπάρχει μια πολύ ήσυχη ατμόσφαιρα - ένα δάσος αιώνων δέντρων εκτείνεται για χιλιόμετρα.

 

Βόλος

Αξίζει να προγραμματίσετε ένα ταξίδι για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το τοπικό ελληνικό ποτό - τσίπουρο, το οποίο σερβίρεται στην Τσιπούραδα. Η βότκα σταφυλιών πηγαίνει καλά με κεφτεδάκια, ελιές, αντσούγιες και τυρί.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο