Έρχεται η Disney Land στην Κύπρο

Η κυβέρνηση της Κύπρου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και η μεγάλη προσοχή δίνεται στην ανάπτυξη των υποδομών. Στην Πάφο άρχισε η βελτίωση της συνοικίας Ανάναρχου, που βρίσκεται μεταξύ των συνοικιών Βασιλικού και Πετριδιάς, και μερικές κεντρικές πλατείες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης ΦαίδωναΦαίδωνος, η ανάπτυξη των ιστορικών πλατειών και των συνοικιών θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής του τοπικού πληθυσμού και θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες. Ο επικεφαλής της Πάφου κάλεσε τους πολίτες να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό σχέδιο, μετά την ολοκλήρωση της συνοικίας Αναβάργου, θα υπάρχει άμεσος δρόμος προς το κέντρο της πόλης που θα επιτρέψει στους κατοίκους να μειώσουν το χρόνο ταξιδιού. Η συνοικία θα συνδέεται με τον αρχαιολογικό χώρο, την περιοχή Ψαροχώρι, τις στήλες του Αποστόλου Παύλου και άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Αλλά αυτό δεν είναι όλοι οι μετασχηματισμοί που περιμένουν τους πολίτες και τους τουρίστες.

Το 2021, προγραμματίζεται να ανοίξει το τοπικό πάρκο Disneyland - Mythos. Θα χτιστεί στο χωριό Νέο Χωριό στα βορειοδυτικά του νησιού. 4.5 εκτάρια γης προορίζονται για το θεματικό πάρκο. 12 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη διατεθεί για την κατασκευή του.

Τι είναι γνωστό για το έργο

Η κατασκευή της Κυπριακής Disneyland θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια. Σύμφωνα με τους εκκινητές, το θεματικό πάρκο θα γίνει μαγνήτης για τους τουρίστες αλλά και για τον ντόπιο πληθυσμό. Οι επενδυτές και επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ χρηματοδοτούν την κατασκευή. Η Goldsky S.H Ltd έχει ήδη λάβει οικοδομική άδεια, επομένως προετοιμάζονται για την έναρξη των εργασιών. Το νέο πάρκο ψυχαγωγίας θα είναι αφιερωμένο στην ελληνική μυθολογία - όλες οι ζώνες και τα αξιοθέατα θα συνδέονται με το θέμα των μύθων γι’ αυτ’ο και το όνομα του πάρκου είναι Μύθος.

Το πλάνο του πάρκου

Οι επισκέπτες θα μπορούν να εξοικειωθούν με τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας. Σε ένα ηλεκτρικό σκάφος θα ταξιδέψουν κατά μήκος μιας τεχνητής λίμνης με καταρράκτες μέσα σε πολλά τούνελ. Ένα από αυτά θα είναι αφιερωμένος στην Οδύσσεια, και το δεύτερο στο ταξίδι των Αργοναυτών.

Οι επισκέπτες του πάρκου θα μπορέσουν να μάθουν την ιστορία της Κύπρου σε έναν 7D κινηματογράφο. Θεατρικές παραστάσεις βασισμένες σε αρχαία έργα θα πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο. Για διακοπές και γιορτές, επετείους, εταιρικές εκδηλώσεις θα χτιστεί η αίθουσα δεξιώσεων. Ποιος θα αρνηθεί να δοκιμάσει το κοστούμι ενός θεού ή ενός μεγάλου ήρωα; Και για την ευκολία των επισκεπτών θαυπάρχειπάρκινγκ.

Φυσικά, οι επενδυτές δεν θα αποκαλύψουν όλες τις λεπτομέριες του έργου. Ως εκ τούτου, πρέπει να σχεδιάσετε ένα ταξίδι στην Κύπρο έτσι, ώστε ένα ταξίδι στον Μύθο να γίνει από τις πιο εντυπωσιακές οικογενειακές διακοπές.

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο