Το εγκεκριμένο κεφάλαιο του έργου Ελληνικού έχει ανέβει στα € 650 εκατ

Η Lamda Development είναι ένας επιτυχημένος Έλληνας επενδυτής. Ένα από τα επίκαιρα έργα της εταιρείας είναι ο εκσυγχρονισμός του αεροδρόμιου του Ελληνικού. Επί του παρόντος, το διοικητικό συμβούλιο συζητά την αύξηση του εγκεκριμένου κεφαλαίου του έργου αστικής ανάπτυξης. Το εκτιμώμενο ποσό ανέρχεται σε 650 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Lamda Development, οι εταίροι δεν συμφώνησαν να αυξήσουν το εγκεκριμένο κεφάλαιο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Global Investment Group αντιτάχθηκε.

Η Lamda Development είναι σίγουρη για τις προοπτικές του έργου εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου και είναι έτοιμη να αυξήσει το κεφάλαιο εκκίνησης. Η εταιρεία θα αναλάβει την αστική ανάπτυξη υπό τον πλήρη έλεγχο της, καθώς πιστεύει ότι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο μετά την εφαρμογή θα επηρεάσει σημαντικά την ελληνική οικονομία. Δηλαδή, θα εμφανιστούν αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας και το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στη χώρα.

Χαρακτηριστικά του έργου Ελληνικού

Ο εκσυγχρονισμός του Ελληνικού αεροδρομίου είναι η πιο φιλόδοξη αστική ανάπλαση στην Ελλάδα. Ένα πάρκο θα εμφανιστεί στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου,τοοποίο στο πεδίο εφαρμογής του θα ξεπεράσει όλους τους ευρωπαϊκούς χώρους αναψυχής. Το σχέδιο προτάθηκε το 2014, αλλά μόνο τώρα έχουν εγκριθεί όλες οι συμφωνίες. Ιδιαίτερα διεξοδικά συζητήθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων κτιρίων, καθώς οι κάτοικοι της Αθήνας στην περιοχή του Ελληνικού ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι με την κατασκευή πολυκατοικιών στη γειτονιά.

Ο επενδυτής αναγκάστηκε να αναθεωρήσει όλες τις εξελίξεις στο σχεδιασμό των κτιρίων, επειδή ήταν απαραίτητο να τις εναρμονίσει αρμονικά στο αστικό τοπίο της περιοχής του Ελληνικού. Η Lamda Development διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα μπορούν να επισκεφθούν ελεύθερα το νέο πάρκο. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην περιβαλλοντική συνιστώσα του έργου, ώστε να μην διαταραχθεί η φυσική ισορροπία στην περιοχή.

Τι θα γίνει;

- Στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου θα εμφανιστεί μια σύγχρονη συνοικία με την απαραίτητη υποδομή για μια άνετη ζωή.

- Η παραλία θα μετατραπεί σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις

- Θα υπάρξουν νέες αγορές, ξενοδοχεία, χώροι αναψυχής.

- Η προγραμματισμένη κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, εκπαιδευτικών συγκροτημάτων και ερευνητικών κέντρων

- Στο νέο πάρκο, θα υπάρχουν αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς και γήπεδο γκολφ.

Ο επενδυτικός όμιλος Lamda Development συμφώνησε να αναλάβει τον έλεγχο των δημόσιων χώρων πρασίνου της περιοχής, να παράσχει χρηματοδότηση για την κατασκευή υποδομών μεταφορών και επίσης μηχανικών δικτύων. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η συμβολή του έργου στο ΑΕΠ θα είναι περίπου 2%. Λόγω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και του κρατικού ταμείου θα λάβουν εισόδημα περίπου 10 δισ. Ευρώ για 25 χρόνια.

 

https://thehellinikon.com

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο