Μεγάλες αλλαγές στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τη νέα κυβέρνηση

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε το Κοινοβούλιο για την έναρξη πέντε μεγάλων έργων που αναπτύχθηκαν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τα έργα αυτά θα αλλάξουν την εμφάνιση ιστορικών χώρων και ολόκληρων κατοικημένων περιοχών.

Ο μετασχηματισμός της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είναι ένα από τα σημαντικά καθήκοντα της ομάδας του θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι ανακατασκευές είναι απαραίτητες για τους κατοίκους και είναι σύμφωνες με τα εθνικά συμφέροντα. Η υλοποίηση των έργων θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του κράτους: θα εμφανιστούν νέες θέσεις εργασίας και η ζωή των ανθρώπων θα βελτιωθεί τοπικά.

Νέα κυβερνητικά έργα

1

Φυλακή Coridallos

Το συγκρότημα των φυλακών στα δυτικά προάστια της Αθήνας, σύμφωνα με το σχέδιο του νέου πρωθυπουργού πρέπει να μετακινηθεί εκτός πόλης. Ο τόπος που είναι τώρα είναι ο πιο κατάλληλος για τη δημιουργία ενός χώρου διασκέδασης. Σύμφωνα με το σχέδιο, η φυλακή θα κατεδαφιστεί. Στη θέση του θα χτιστεί μια φυσική όαση, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

2

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα επεκταθεί με τη συγχώνευση με το Πολυτεχνείο. Η συγχώνευση θα δώσει ώθηση στην πιο ενεργή ανάπτυξη της περιοχής των Εξαρχίων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ολοκλήρωση και η επέκταση θα ολοκληρωθούν σύντομα.

3

Royal Palace στo Τατόι

Η κατασκευή 15 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας αποφασίστηκε να μετατραπεί από την καλοκαιρινή κατοικία των βασιλιάδων σε μονάδα γεωργικής διατροφής με ανακατασκευή τοπίου. Επίσης η κατασκευή ενός ξενοδοχείου και ενός μουσείου προγραμματίζεται στο έδαφος της κατοικίας. Η εγκατάσταση θα είναι ανοικτή στους επισκέπτες.

4

Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας

Η νέα κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα σχέδιο για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Καινοτομίας στοΚερατσίνι στην τοποθεσία ενός εργοστασίου λιπασμάτων. Σύντομα, η εταιρεία θα κλείσει.

5

Διαδραστικό πάρκο

Το εκθεσιακό συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη, με έκταση 180.000 τ.μ., περιμένει επίσης μια αλλαγή. Όλα τα 17 περίπτερα και 2 σύγχρονες αίθουσες συνεδριάσεων θα μετατραπούν σε ένα διαδραστικό πάρκο.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο