Η Πάφος προετοιμάζεται για το φεστιβάλ όπερας "Αφροδίτη"

Στις 30 Αυγούστου, ξεκινάει στην Πάφο το ετήσιο Φεστιβάλ Όπερας Αφροδίτης. Το 2019 το διεθνές πολιτιστικό γεγονός θα διεξαχθεί 21 φορές. Ο δήμαρχος της πόλης ενημέρωσε για την εκδήλωση σε ειδική συνέντευξη Τύπου.

Τα πρώτα φεστιβάλ όπερας στην Πάφο ξεκίνησαν το 1998. Από τότε δεν έχει περάσει καλοκαιρινή περίοδος έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθεί μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση στη νοτιοδυτική ακτή της Κύπρου. Παραδοσιακά, όλα τα γεγονότα της όπερας είναι αφιερωμένα στη θεά της αγάπης την Αφροδίτη. Οι διοργανωτές επεξεργάζονται πολύ προσεκτικά το πρόγραμμα - παίρνουν τις πιο γνωστές και σπάνιες όπερες, τροφοδοτώντας το μέγιστο ενδιαφέρον για το φεστιβάλ ανάμεσα στους λάτρεις της όπερας από όλο τον κόσμο.

Τι είναι ήδη γνωστό για το φεστιβάλ του 2019

Με την παράδοση, η σκηνή του φεστιβάλ θα εγκατασταθεί στην πλατεία μπροστά από το μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου - το κύριο αξιοθέατο της πόλης. Η ζωντανή μετάδοση στη μεγάλη οθόνη θα επιτρέψει στους θεατές να δουν τους καλλιτέχνες πιο κοντά. Η παράσταση της όπερας θα συνοδεύεται από πολυγλωσσικούς υπότιτλους έτσι ώστε όλοι να μπορούν να καταλάβουν ποια είναι η παραγωγή.

Η κορυφαία παράσταση του φεστιβάλ θα είναι η περίφημη όπερα του Giuseppe Verdi "Macbeth" που εκτελείται από το θίασο του Λευκορωσικού Θεάτρου Μπολσόι. Σκηνοθεσία της θρυλικής όπερας - Mikhail Pandzhavidze. Τα κυριότερα μέρη θα εκτελούνται από τιμημένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες της Λευκορωσίας. Χορωδία και επικεφαλής της αποστολής είναι η Nina Lomanovich. Οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στις 30-31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου. Το θέατρο Bolshoi της Λευκορωσίας προετοιμάζεται ήδη για την περιοδεία. Για να οργανώσουν μια παράσταση στην Κύπρο χρειάζεστε μια ομάδα 165 ατόμων: τεχνικοί, σχεδιαστές κοστουμιών, σκηνοθέτες, σολίστες, μουσικοί, καλλιτέχνες χορωδιών κλπ.

Οι εμφανίσεις αρχίζουν στις 20:00. Η είσοδος είναι από € 25 έως € 70.

Μπορείτε να παραγγείλετε εισιτήρια μέσω τηλεφώνου - +35726822218.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα - www.pafc.com.cy

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο