Το book-crossing ήρθε στη Κίμωλο

Μια ομάδα Ελλήνων ακτιβιστών εγκατέστησε μικρές βιβλιοθήκες με δωρεάν βιβλία σε όλες τις κύριες παραλίες της Κίμωλου* για να κάνουν τις διακοπές πιο ευχάριστες. Επιχορήγηση δόθηκε στο σχέδιο από το φιλανθρωπικό ίδρυμα AC Laskaridis. Με αυτά τα χρήματα αγοράστηκαν βιβλία, δημιουργήθηκαν βιβλιοθήκες και τοποθετήθηκαν στις παραλίες του νησιού. Ένα από τα έργα του ιδρύματος αποσκοπεί στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ζώων που ζουν σε αυτό από πλαστικά απόβλητα.

Χαρακτηριστικά του πρότζεκτ βιβλίου

Η ουσία της βιβλιοθήκης στη παραλία είναι ότι μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε βιβλίο αφήνοντας το δικό σας στο ράφι. Η διασταύρωση βιβλίων στην Ελλάδα ξεπέρασε το συνηθισμένο πλαίσιο. Οι βιβλιοθήκες της Κιμώλου δημιουργήθηκαν με τη μορφή κατακόρυφα τοποθετημένων σκαφών. Στα καθίσματα υπάρχουν ράφια και έχουν τοποθετήσει βιβλία. Ντουλάπια σκαφών ζωγραφισμένα σε μπλε και λευκούς τόνους. Στα ράφια, μπορείτε να βρείτε τη λογοτεχνία στα ελληνικά, αγγλικά και άλλες γλώσσες. Κάθε παραθεριστής θα μπορεί να βρει κάτι ενδιαφέρον για τον εαυτό του.

Ο σχεδιασμός των παραλιακών βιβλιοθηκών δημιουργήθηκε από την Ελένη Τεχνοπούλου. Στο κάτω μέρος της βάρκας γραπτές κλήσεις για να διατηρηθεί η καθαρότητα των θαλασσών και να μειωθεί το ποσό των πλαστικών αποβλήτων. Με την ευκαιρία, ένα από τα έργα του AC Laskaridis αποσκοπεί στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ζώων που ζουν σε αυτό από τα πλαστικά απορρίμματα.

Συνήθως, τα γραφεία, όπου μπορείτε να αφήσετε ένα βιβλίο, βρίσκονται σε καφετέριες, πάρκα ή σταθμούς του μετρό. Ως εκ τούτου, οι οπαδοί του bookcrossing που είναι τώρα στην κορυφή της δημοτικότητας σε όλο τον κόσμο, ενέκριναν την εμφάνιση των βιβλιοθηκών στις παραλίες της Κίμωλου. Τώρα, οι διακοπές στην Ελλάδα θα θυμούνται και για την ευχάριστη ανάγνωση ενδιαφερόντων βιβλίων.

* Η Κίμωλος είναι ηφαιστειακής προέλευσης, γνωστή για τη γραφική της φύση, την καθαρότερη θάλασσα, τις αμμώδεις παραλίες και την πλούσια ιστορία. Αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν στην αύξηση της δημοτικότητάς της. Και στα μέσα του καλοκαιριού, θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι επισκέπτες στη Κίμωλο λόγο διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου που θα λάβει χώρα στο νησί. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας σε συνεργασία με την κινηματογραφική εταιρεία Glory Films προκειμένου να αυξηθεί η ελκυστικότητα του νησιού.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο