Καινούργια υποδομή για τους ποδηλάτες στη Λεμεσό

Από τις 20 Μαΐου ξεκίνησε η κατασκευή δικτύου διαδρομών για τους ποδηλάτες στη Λεμεσό. Σύμφωνα με το έργο, θα ξεκινήσουν κοντά στη μαρίνα και θα φτάσουν στο Νέο Λιμάνι και στον Κάθετο Δρόμο, που οδηγεί στην εθνική οδό. Σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς, οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μετά από 90 ημέρες.

Υλοποίηση του έργου

Οι αρχές της Λεμεσού αποφάσισαν να βελτιώσουν την υποδομή ποδηλάτων προκειμένου να συμμορφωθούν με τους όρους του προγράμματος SUMPORT. Ξεκινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο στόχος του έργου είναι να αναθεωρήσει το σύστημα μεταφορών των λιμενικών πόλεων έτσι ώστε να είναι βολικό για τους ανθρώπους και να βλάπτει λιγότερο το περιβάλλον. Οι διάδρομοι ποδηλασίας στην ακτή της Λεμεσού πρέπει να αποτελέσουν κίνητρο για τους ντόπιους και τους τουρίστες να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα ως κύριο μέσο μεταφοράς. Με αυτό θα μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των καυσαερίων και θα βελτιώσουν την περιβαλλοντική κατάσταση στην πόλη.

Για να καταστεί το σύστημα τροχιάς όσο το δυνατόν πιο άνετο, οι αρχές διεξήγαγαν έρευνα. Οι απόψεις των ίδιων των Κυπρίων και των επισκεπτών της πόλης αναλύθηκαν προσεκτικά και, με βάση αυτά, ανέπτυξαν το έργο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το ποδήλατο

Το έργο υλοποιείται από μια τοπική κατασκευαστική εταιρεία. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν όπως έχει προγραμματιστεί. Οι διάδρομοι πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Δίπλα τους θα εμφανιστεί ειδικό πάρκινγκ για ποδήλατα. Κατά τον σχεδιασμό της διαδρομής ελήφθη υπόψη και το γύρω τοπίο. Οι ποδηλάτες θα μπορούν να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική των αυθεντικών δρόμων, των όμορφων θαλασσογραφιών και ενός πάρκου κατά μήκος του ποταμού Γαρίλλη.

Ενοικίαση ποδηλάτων

Στη Λεμεσό υπάρχουν πολλά σημεία όπου μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα τα οποία διατίθενται σε τιμή € 8-20 την ημέρα. Το κόστος εξαρτάται από την τάξη. Οι όροι ενοικίασης είναι πολύ βολικοί: σε έναν σταθμό μπορείτε να πάρετε το ποδήλατο και να το παραδώσετε - σε άλλον. Υπάρχουν υπηρεσίες για την παράδοση ποδηλάτων στο ξενοδοχείο. Μαζί με το ποδήλατο προς ενοικίαση εκδίδεται ένας χάρτης, κράνος, κλειδαριά και ακόμη και μια αντλία για νερό.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο