Ρεκόρ εισοδήματος από τον τουρισμό για την Ελλάδα το 2018

Σε πάνω από τέσσερα χρόνια ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 35%, γεγονός που οδήγησε σε ταχεία αύξηση της κερδοφορίας του κλάδου. Για παράδειγμα, τον περασμένο χρόνο ο τουρισμός έφερε κέρδη ύψους 1,5 δισ. Ευρώ. Αυτό είναι ένα ρεκόρ για τη χώρα. Η Έλενα Κουνδουρά, η οποία αποχωρεί από τη θέση του Υπουργού Τουρισμού, μίλησε για τις επιτυχίες στην τουριστική βιομηχανία. Ο διάδοχός της είναι ο Φανάκης Στεφανόπουλος. Σύμφωνα με την πρώην υπουργό, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ο βασικός ρόλος ανατέθηκε ακριβώς στον τουρισμό. Χάρη στο εισόδημα που έλαβε από τη βιομηχανία αυτή, η χώρα κατάφερε να επανέλθει στην ανάπτυξη.

Η παραίτηση της Κουνδουρά είναι η προσωπική της απόφαση. Την αποδέχτηκε μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχίας ως Υπουργός Τουρισμού από τότε που σχεδίαζε να συμμετάσχει σε εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Έλενα Κουνδουρά θεωρεί σωστό ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η κυβέρνηση στηρίχτηκε ειδικά στην τουριστική βιομηχανία και την κατέταξε ως προτεραιότητα για επενδύσεις.

Οι κύριες επιτυχίες της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Στα τέλη του περασμένου έτους, περισσότερα από 33 εκατομμύρια τουρίστες από διάφορες χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων, διέσχισαν τα ελληνικά σύνορα. Εάν συγκρίνουμε αυτό το ποσοστό με τα στοιχεία του 2014, τότε η καθαρή αύξηση είναι 9 εκατομμύρια άτομα. Όσον αφορά την ανάπτυξη ήταν 3,5 φορές υψηλότερη από την ελληνική οικονομία. Για την ίδια περίοδο η δυναμική της ήταν μόνο 2%. Σε σύγκριση με τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο ελληνικός τουρισμός ξεπέρασε το 2,4%.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, γεγονός που οδηγεί στην ταχεία εμφάνιση νέων θέσεων εργασίας, την ανανέωση των υποδομών και την ανάπτυξη των τομέων παραγωγής. Η Κουνδουρά μίλησε σχετικά με προσέλκυση επενδύσεων. Το έργο που έχει γίνει επέτρεψε στη χώρα να αλλάξει την εικόνα της στην παγκόσμια τουριστική αρένα. Η χώρα κατέλαβε ηγετική θέση στον κόσμο όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη και βραβεύτηκε με πολυάριθμα διεθνή βραβεία για την επιτυχία του κλάδου. Ο νέος επικεφαλής του Υπουργείου Τουρισμού υποσχέθηκε να συμβάλει στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του τομέα από τότε που η οικονομία της χώρας βασίζεται στον τουρισμό.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο