Η Ελλάδα αναμένει πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες από τη Ρωσία το 2019

Η ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας έχει οδηγήσει σε αύξηση της τουριστικής κίνησης. Ήδη 15% περισσότεροι τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός δείκτης δεδομένου ότι είναι ένα μήνα πριν από την έναρξη της σεζόν και η περίοδος πρόωρης κράτησης των προηγούμενων ετών δεν σηματοδοτήθηκε από αυξημένο ενδιαφέρον για τους τουρίστες στη χώρα. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Τουρισμού αναμένει το 2019 μόνο από τη Ρωσία πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

 

Επιτυχίες της προηγούμενης σεζόν

Εάν οι προβλέψεις γίνουν πραγματικότητα, η τουριστική ροή θα υπερβεί το προηγούμενο έτος. Η Έλενα Κουντουρά ενημέρωσε ότι το 2018 λίγο λιγότερο από 1 εκατομμύριο Ρώσων επισκέφθηκαν τη χώρα. Πέρυσι, έγιναν τεράστιες προσπάθειες για την προώθηση των ελληνικών διακοπών στη Ρωσία. Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Άλλα Μαλίνοβα, το 2018, κηρύχθηκε το Έτος της Ελλάδας στη Ρωσία. Και το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας υποστήριξε με ενθουσιασμό την ιδέα της ρωσικής πλευράς. Κατά τη διάρκεια του 2018, γίνονταν διάφορες πολιτιστικές ελληνικές εκδηλώσεις για τους Ρώσους: φεστιβάλ, μέρες μεσογειακής κουζίνας, συναυλίες με την εθνική μουσική της Ελλάδας. Η Έλενα Κουντουρά ευχαρίστησε τον Ρώσο συνεργάτη για συνεργασία και υποστήριξη στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε ότι πέρυσι έγιναν οι μέγιστες προσπάθειες για να δείξουν στους πιθανούς τουρίστες μοναδικούς τόπους που δεν είχαν προηγουμένως θεωρηθεί ως μέρη για διακοπές. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τους "κρυμμένους θησαυρούς" της Ελλάδας. Για παράδειγμα, το νησί της Ελαφονήσου έχει γίνει πιο δημοφιλές στους τουρίστες, αν και προηγουμένως μόνο οι Έλληνες επέλεγαν αυτό το ήσυχο και ρομαντικό μέρος για διακοπές. Αυξημένη επίσης η ροή των τουριστών προς το νησί της Αμοργού, το οποίο είναι το ανατολικότερο στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων. Μια αναλυτική ανασκόπηση αποκαλύπτει πολλά χαρακτηριστικά. Όπως η μονή Χωσιόβυσσας του 11ου αιώνα και η όμορφη αμμώδης παραλία του Όρμου Αιγιάλη. Η υποδομή του νησιού βελτιώνεται σταδιακά για να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών.

 

Επόμενα βήματα

Αν νωρίτερα το 95% των αφίξεων τουριστών αντιστοιχούσε σε δώδεκα από τα πλέον προωθούμενα νησιά, τώρα ο αριθμός των δημοφιλών θέσεων για διακοπές τουριστών έχει γίνει πολύ μεγαλύτερος. Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας σκοπεύει να συνεχίσει να προωθεί τα οικεία και μη δημοφιλή χωριά, πόλεις και νησιά.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο