Η Ελλάδα ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο

Μετά την επιτυχή υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα επιδεικνύει μία επιτυχία μετά την άλλη. Ενεργή πλέον η οικοδόμηση έργων σε δρόμους και σημαντικούς αυτοκινητόδρομους, η τουριστική βιομηχανία παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη και η ίδια η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών στον κόσμο. Στα διεθνή διεθνή βραβεία PATWA, η χώρα έλαβε το βραβείο Best Destination - Leisure. Και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουδουρα έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσογειακού Ταμείου Τουρισμού και της απονεμήθηκε ο τίτλος "Η καλύτερη Υπουργός Τουρισμού". 

Νέα επιτεύγματα

Η Διεθνής Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων αναγνωρίζει την Ελλάδα ως τον καλύτερο προορισμό κρουαζιέρας στον κόσμο. Ο νέος τίτλος του Καλύτερου Προορισμού (Λιμάνι ή χώρα) παραλήφθηκε από τη χώρα ως μέρος μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε στα De Vere Grand Connaught Rooms στο Λονδίνο. Αυτό το γεγονός στον τουριστικό τομέα ονομάζεται "Όσκαρ Κρουαζιέρων". Το επίσημο όνομα της τελετής - Wave Awards. Το βραβείο είναι πολύτιμο για την Ελλάδα, διότι τα τελευταία χρόνια οι εμπειρογνώμονες σε διάφορα επίπεδα της χώρας έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και την αύξηση της τουριστικής ροής. Ο νικητής των Βραβείων Wave επιλέχθηκε με την ψηφοφορία. Όσον αφορά την Ελλάδα, εμπειρογνώμονες στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού ήταν σύμφωνοι. Η αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από τίμημα, διότι η Ελλάδα ήταν ο πρώτος υποψήφιος στην κατηγορία αυτή. 

Και μια ακόμη νίκη

Εκτός από την ηγεσία μεταξύ των κρουαζιερών, η Ελλάδα για δεύτερη φορά κέρδισε την αξιόλογη δεύτερη θέση στο διορισμό "Favorite cruise line στον κόσμο". Τη πρώτη κέρδισε το νησιωτικό κράτος στο ανατολικό τμήμα της Καραϊβικής Θάλασσας – Μπαρμπάντος. Τα βραβεία στο Wave αποδώθηκαν από την Έμη Αναγνωστοπούλου η οποία αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. 

Κίνητρο ανάπτυξης

Στο Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας θα είναι μια νέα κατεύθυνση, υπεύθυνη για την ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας. Μπορούμε να πούμε ότι οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν τη δυναμική ανάπτυξή της. Η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Celestyal Cruises έχει ήδη ενημερώσει για την προσθήκη νέων διαδρομών ελληνικών κρουαζιέρων από το 2020. Τώρα η εταιρεία ετοιμάζεται για το Φόρουμ Τουριστικής Θάλασσας Ποσειδωνίας, το οποίο σκοπεύει να ενισχύσει τον τίτλο του κύριου ειδικού στην Ελλάδα στον κλάδο της κρουαζιέρας στον κόσμο. Νέοι προορισμοί κρουαζιέρας θα ανακοινωθούν μετά το φόρουμ. Οι ηγέτες των εταιρειών είναι περήφανοι που μπορούν να συμβάλουν στην εθνική οικονομία, να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και να συμβάλουν στα υψηλά επιτεύγματα της χώρας στον τουριστικό τομέα.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο