Η Έλενα Κουντουρά η καλύτερη επαγγελματίας στον τουρισμό

Η Έλενα Κουντουρά είναι επιτυχημένη Υπουργός Τουρισμού. Για εξαιρετικές επιτυχίες στον τομέα του τουρισμού, της απονεμήθηκε ο τίτλος "Ο καλύτερος Υπουργός Τουρισμού στον κόσμο". Έλαβε ένα βραβείο από τον Σύνδεσμο Συγγραφέων Ταξιδιωτικών Περιοχών του Ειρηνικού. Στο πλαίσιο του Βραβείου PATWA, απονεμήθηκε όχι μόνο η Υπουργός, αλλά και η ίδια η Ελλάδα που ονομάστηκε ο καλύτερος προορισμός για αναψυχή. Αυτή είναι μια άλλη απόδειξη ότι το κράτος της Βαλκανικής Χερσονήσου έχει σχεδόν ανακάμψει από την κρίση και αναπτύσσει με επιτυχία την τουριστική βιομηχανία.

Τα επιτεύγματα του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας

Η Έλενα Κουντουρά έγινε και η "Γυναίκα της Χρονιάς". Απονεμήθηκε ο τίτλος τιμής από την επαγγελματική γυναικεία οργάνωση για γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας. Επιδιώκει να αναπτύξει και να προωθήσει ευκαιρίες για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού, σύμφωνα με τους ακτιβιστές του ISAW, έχει συμβάλει σημαντικά στη φροντίδα γυναικών και παιδιών. Αλλά αυτό δεν είναι όλα τα βραβεία Έλενα Κουντουρά. Το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης σημείωσε την επιτυχία της στην ανάπτυξη της εθνικής τουριστικής βιομηχανίας. Μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση αναγνώρισε ότι η στρατηγική της για την αποκατάσταση του τουριστικού τομέα μετά την κρίση είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μέχρι σήμερα.

Ποια είναι τα επιτεύγματα και που οφείλονται;

Η ίδια η Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων Αθηνών-Μακεδονίας σημείωσε ότι τα βραβεία της δεν είναι προσωπικό επίτευγμα, αλλά σημαντική αναγνώριση για την ελληνική τουριστική βιομηχανία στο σύνολό της. Εξέδωσε τους τιμητικούς τίτλους της στην Ελλάδα και στους κατοίκους της, οι οποίοι, σύμφωνα με αυτήν, είναι οι πιο φιλόξενοι και χαρούμενοι στον κόσμο. Επίσης, σε μια συνέντευξη, εξέφρασε μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υψηλή εμπιστοσύνη που της είχε αποδειχθεί. Αναθέτει στην Έλενα Κουντουρά την αποκατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας, μοιράζοντας το όραμά της για μια αναπτυξιακή στρατηγική. Η Υπουργός ευχαρίστησε για την εξαιρετική δουλειά το προσωπικό του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και για τις οργανώσεις και τις δημόσιες εκτελεστικές υπηρεσίες που βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου. Ειδικός λόγος απευθύνθηκε σε ιδιωτικούς φορείς στην τουριστική αγορά, καθώς συνέβαλαν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Άλλη μία αναγνώρηση

Πρόσφατα τιμήθηκε η Έλενα Κουντουρά να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μεσογειακού Ταμείου Τουρισμού. Έλαβε την πρόσκληση προσωπικά από τον επικεφαλής της Μάλτας. Έτσι, η τουριστική οργάνωση αναγνώρισε ότι η Ελλάδα δεν παίζει τον τελευταίο ρόλο στην ανάπτυξη των θέσεων της Μεσογείου και του τουριστικού τομέα στην περιοχή ως σύνολο.

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο