Φθηνά διαμερίσματα από τον δήμο θα εμφανιστούν στη Λεμεσσό

Ο δήμος Λεμεσού προτίθεται να επιλύσει σύντομα το ζήτημα των δαπανηρών ενοικιαζόμενων κατοικιών. Για το σκοπό αυτό, θα κατασκευαστούν κοινωνικά διαμερίσματα - περίπου 500. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ακόμη και αυτός ο αριθμός μπορεί να αλλάξει την τάση των τιμών.

Πού και τι θα ξαναχτιστεί

Η κοινωνική πρωτοβουλία έλαβε πλήρη υποστήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την προγραμματισμένη κατασκευή συμφωνήθηκαν μεταξύ του Κωνσταντίνου Πετρίδη, του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών και του δήμαρχου της πόλης της Λεμεσού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Δήμου Νίκου Νικολαϊδη, αρκεί να αναδιοργανωθούν μόνο τρία κτίρια για να φτιαχτούν περίπου πεντακόσιες κατοικίες. Επί του παρόντος, ο δήμος έχει ήδη πάρει κτίρια που είναι κατάλληλα για ανακατασκευή. Δύο από αυτά βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο - στην πιο διάσημη και βολική περιοχή. Ο Άγιος Νικόλαος, το κέντρο της πόλης, διαθέτει αναπτυγμένη υποδομή και καλή συγκοινωνία. Το δεύτερο ακίνητο βρέθηκε σε μια ήσυχη περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Είναι ιδανικό για μια άνετη και μετρημένη ζωή στον τόπο με καθαρό αέρα, ωραία φύση και όμορφο περιβάλλον.

Ειδικότητα του κοινωνικού σχεδίου

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δήμου, οι οποίοι ασχολούνται με την ανάπτυξη και τη συντήρηση ενός έργου κατασκευής κατοικιών χαμηλού κόστους, θα χρειαστούν περίπου πέντε χρόνια για να προετοιμαστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τιςκατασκευαστικές εργασίες. Μετά από αυτό, τα ακίνητα θα διατεθούν προς πώληση. Σύμφωνα με τους εκκινητές του έργου, τέτοια διαμερίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μακροχρόνια μίσθωση. Θα είναι διαθέσιμα σε νεαρά ζευγάρια που μόλις αρχίζουν να ζουν μαζί και θέλουν να αποκτήσουν τη δική τους, αλλά φθηνή κατοικία, και να μην ξοδέψουν πολλά για ενοικίαση. Το χαρακτηριστικό της πώλησης και αγοράς διαμερισμάτων που κατασκευάστηκαν από τον δήμο είναι τα σχολαστικά αναπτυγμένα κριτήρια εισοδήματος. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, η σύνθεση των ενοικιαστών σε κάθε πολυκατοικία θα είναι αρκετά ισορροπημένη. 

Λόγοι και απόψεις

Ο δήμος Λεμεσού χτύπησε τον συναγερμό, αφού το κόστος της μακροχρόνιας μίσθωσης κατοικιών στην πόλη άρχισε να αυξάνεται ραγδαία και αυξήθηκε κατά 25% τους τελευταίους 24 μήνες. Σε καμία άλλη πόλη της Κύπρου δεν έχει αλλάξει η τιμή κατοικίας με τέτοιο ρυθμό. Η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός ότι η ζήτηση διαμερισμάτων αυξάνεται καθημερινά και ο όγκος των προτάσεων λιγοστεύει. Μόνο η εμφάνιση κατοικιών χαμηλού κόστους μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η πρωτοβουλία των τοπικών αρχών δεν ήταν ικανοποιημένη με ορισμένες δημόσιες και πολιτικές ομάδες, καθώς και με εκπροσώπους του κλάδου των ακινήτων. Κατά τη γνώμη τους, μόνο χάρη στις μεγάλες προσπάθειες, ιδίως στην προσέλκυση ξένων επενδυτών στην κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, η αγορά κατοικίας έχει γίνει πιο ακριβή. Φυσικά, πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει.

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο