Η Αυστραλία ο καινούργιος μεγάλος επενδυτής της Ελλάδος

Η Αυστραλία έχει επίσης ενταχθεί στην κατηγορία των ενεργών ξένων επενδυτών στον ελληνικό τουρισμό και την ακίνητη περιουσία. Η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Κέιτ Λόγκαν, δήλωσε για την πρόθεση των επενδυτών σε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη.

Τα ενδιαφέροντα των επενδυτών

Ο τουρισμός, η ακίνητη περιουσία και η μεταφορική παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αυστραλία. Η Ελλάδα είναι μία από τις δημοφιλέστερες περιοχές διακοπών, οπότε η αυστραλιανή κυβέρνηση προτίθεται να διευρύνει τις τουριστικές διαδρομές για τους πολίτες της και να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα. Μεγάλη ελληνική ακίνητη περιουσία, εμπορικές και μεταφορικές εγκαταστάσεις μπορεί να γίνει ιδιοκτησία Αυστραλών. Η κατοικία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλοκαιρινή κατοικία, ενώ στο υπόλοιπο έτος οι κατοικίες, τα διαμερίσματα, οι εξοχικές κατοικίες και οι βίλες είναι μια εξαιρετική επιλογή για ενοικίαση σε βραχυπρόθεσμη μίσθωση η οποία βρίσκεται τώρα στην κορυφή της δημοτικότητας. Κατοικίες και εμπορικά ακίνητα Αυστραλοί (καθώς και άλλοι ξένοι ιδιοκτήτες) μπορούν να αναλάβουν μέσω των εταιρειών του μάνατζμεντ. Οι εταιρείες αυτές αναλαμβάνουν να διατηρούν τα ακίνητα, να αναζητούν μισθωτές, να συνάπτουν συμβάσεις και να μεταφέρουν κέρδη.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα δίνουν στους Αυστραλούς τη δυνατότητα μόνιμης βίζας, σύμφωνα με το οποίο ο επενδυτής λαμβάνει άδεια διαμονής και ορισμένα προνόμια ως πολίτης της ΕΕ. 

Πολιτική δύο χωρών

Επί του παρόντος, η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για την εφαρμογή εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα συνολικής στρατηγικής ανάπτυξης. Οι σύγχρονες μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, στην απλοποίηση και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για σχετικά ελεύθερο εμπόριο θα συμβάλει αναμφισβήτητα στη βελτίωση των σχέσεων. Και ιδιαίτερα σε σχέση με την προοπτική ενίσχυσης της εξαγωγικής πολιτικής στην Ελλάδα, η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προσφοράς ελληνικών προϊόντων στην αυστραλιανή αγορά.

Η Αυστραλία δεσμεύεται να βοηθήσει τον ευρωπαϊκό γείτονά της στη διαδικασία οικονομικής ανάκαμψης μετά την κρίση. Για παράδειγμα, πριν από αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση της Αυστραλίας παρέσχε στην Ελλάδα βοήθεια για την εκτέλεση εργασιών ανασυγκρότησης σε όλη την επικράτεια γύρω από την πρωτεύουσα, η οποία επλήγη από πυρκαγιές. Η Αυστραλία θεωρεί ότι η βοήθεια αυτή είναι κατάλληλη και έγκαιρη.

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο