Τα Ελληνικά ακίνητα σε μεγάλη ζήτηση από Κινέζους επενδυτές

Ο αριθμός των συναλλαγών για την αγορά ακινήτων με τους πολίτες της Κίνας σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τον CEO της Juwai.com Kerry Lowe, η «ελληνική έκρηξη», η οποία έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, δεν επιβραδύνει καθόλου. Οι Κινέζοι αγοραστές σήμερα είναι πολύ δραστήριοι συμμετέχοντες στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Πέρυσι, η επένδυση της Κίνας σε ακίνητα στο εξωτερικό ανήλθε σε 104.976.900.000 ευρώ (119,7 δισ. Δολάρια). Σύμφωνα με τις προσδοκίες του διευθυντή της Juwai.com, ο όγκος των επενδύσεων φέτος θα αυξηθεί κατά 3-8% σε σχέση με το παρελθόν. Και μέχρι τα τέλη του 2018, θα είναι τουλάχιστον € 108.134,100.000 ($ 123,3 δισ.).

Στόχοι Επενδυτών από την Κίνα

Πολλοί Κινέζοι πολίτες αποκτούν ελληνική ακίνητη περιουσία για να αποκτήσουν μια "χρυσή βίζα" και, ως εκ τούτου, άδεια παραμονής στη ζώνη της ΕΕ. Η μόνη προϋπόθεση για την απόκτηση μιας "χρυσής βίζας" είναι ο αριθμός των επενδύσεων σε ελληνικά ακίνητα ύψους € 250.000 ($ 284.000). Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το κινεζικό ενδιαφέρον για τα ακίνητα στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί. Συνδέεται με προσιτές τιμές για σπίτια, διαμερίσματα, εξοχικές κατοικίες, βίλες, καθώς και επαγγελματικούς χώρους σε σύγκριση με τις τιμές των ακινήτων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας άλλος λόγος για τη μεγάλη ροή αγοραστών από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στην Ελλάδα συνδέεται με την αποδυνάμωση του γιουάν. Οι κάτοικοι του Μεσαίου Βασιλείου, που επενδύουν σε ελληνικά ακίνητα, προσπαθούν να αποσύρουν κεφάλαια από τη χώρα.

Πώς συνεργάζονται οι Έλληνες με τους Κινέζους;

Η αυξημένη ζήτηση από Κινέζους πολίτες οδήγησε πολλούς Έλληνες κτηματομεσίτες να τους δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. Πολλοί μεσίτες συναντούν πελάτες από την Κίνα απευθείας στο αεροδρόμιο και αμέσως τους οδηγούν σε ακίνητα που επιλέχθηκαν προηγουμένως.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο