Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων στα Εξάρχεια

Τα ενοίκια στα Εξάρχεια κατέγραψαν τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση φέτος σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της RE/MAX.

Μπορεί η μερίδα του λέοντος από τα οφέλη της Airbnb και της Golden Visa στο κέντρο της Αθήνας να έχει πάει στο Κουκάκι και την περιοχή γύρω από τη Μακρυγιάννη αλλά τα Εξάρχεια ακολουθούν κατά πόδας με τις τιμές των ενοικίων να εκτινάσσονται τους τελευταίους μήνες και τις αξίες των διαμερισμάτων να ακολουθούν. 

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν παράγοντες της αγοράς τα Εξάρχεια βρίσκονται σταθερά στο ραντάρ των ξένων επενδυτών, λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν. Πρώτον είναι σε απόσταση περπατήματος από το εμπορικό τρίγωνο, δεύτερον οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές από το γειτονικό Κολωνάκι και τρίτον διαθέτει πολλά μικρά διαμερίσματα τα οποία όπως φαίνεται και από πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας είναι και αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους υποψήφιους αγοραστές. Φαίνεται μάλιστα πως τα επεισόδια που γίνονται συχνά πυκνά στην περιοχή των Εξαρχείων δεν αποθαρρύνουν τους υποψήφιους αγοραστές. 

Κατά καιρούς βγαίνουν πληροφορίες για μαζικές αγορές διαμερισμάτων στα Εξάρχεια. Πηγές της αγοράς με τις οποίες συνομίλησε το insider.gr αν και δεν επιβεβαιώνουν φαινόμενα αγοράς δεκάδων ή και εκατοντάδων διαμερισμάτων από μεμονωμένα άτομα. Δηλώνουν ωστόσο πως πράγματι πολλά διαμερίσματα στην περιοχή Εξαρχείων – Νεάπολης έχουν αγοραστεί από ξένους και ειδικά από Κινέζους. 

«Πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν ένα σπίτι για δική τους χρήση και μετά για να συμπληρωθούν τα 250.000 ευρώ που απαιτείται για τη Χρυσή Βίζα αγοράζουν και ένα διαμέρισμα στο κέντρο», σημειώνει έμπειρος μεσίτης που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Τα ενοίκια στα Εξάρχεια κατέγραψαν τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση φέτος σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της RE/MAX. Την ίδια στιγμή που στο κέντρο καταγράφεται αύξηση 20%, στα Εξάρχεια τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 34% φθάνοντας τα 5,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Το 2016 ήταν στα 4 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ανοδικά κινούνται και οι τιμές πώλησης ειδικά για πρόσφατα ανακαινισμένα διαμερίσματα, έτοιμα για αξιοποίηση μέσω Airbnb, όπου οι ζητούμενες τιμές μπορεί να ξεπερνούν και τα 3.500 ευρώ το τετραγωνικό.

Πηγή: insider.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο