Αλλάζει τα Σεπόλια η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Το φιλόδοξο έργο δεν θα ενώσει απλά μια περιοχή που παραμένει εδώ και χρόνια διχοτομημένη από τις γραμμές του σιδηροδρόμου, αλλά θα δημιουργήσει και χώρους πρασίνου και αναψυχής που λείπουν από την περιοχή. 

Ριζικά διαφορετική από σήμερα θα είναι η περιοχή των Σεπολίων με την ολοκλήρωση του έργου της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής. 

Το φιλόδοξο έργο «Κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα Έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) – Τρεις Γέφυρες, με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων» που παρουσιάστηκε σήμερα από την ΕΡΓΟΣΕ δεν θα ενώσει απλά μια περιοχή που παραμένει εδώ και χρόνια διχοτομημένη από τις γραμμές του σιδηροδρόμου, αλλά θα δημιουργήσει και χώρους πρασίνου και αναψυχής που λείπουν από την περιοχή. 

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου, μήκους 2,36 χλμ, εκ των οποίων τα 1,91 χλμ. υποβαθμισμένου / υπογειοποιημένου, ο οποίος ξεκινά από την έξοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών προς Θεσσαλονίκη (ΧΘ 10+821) και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+181), στη περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων, όπου συναντά τον πρόσφατα κατασκευασμένο και σε λειτουργία νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.

Το έργο αναμένεται να διαρκέσει 52 μήνες. Ο νέος σιδηροδρομικός διάδρομος θα είναι διπλής διατομής. Ο ανατολικός ημιδιάδρομος θα εξυπηρετεί την κίνηση των προαστιακών συρμών, ενώ ο δυτικός την κίνηση των υπεραστικών συρμών. Η Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή κατασκευάζεται επί της υφιστάμενης ζώνης κυκλοφορίας σταδιακά – πρώτα ο Δυτικός διάδρομος και κατόπιν ο Ανατολικός. 

«Είναι ένα δύσκολο κατασκευαστικό έργο που γίνεται σε γραμμή εν λειτουργία», σημείωσε κατά την παρουσίαση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας προσθέτοντας ότι θα είναι συνεχής η ενημέρωση των πολιτών για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.

«Η υπογειοποίηση των Σεπολίων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σιδηροδρομικό έργο. Προσβλέπουμε στη συνεργασία των πολιτών, διότι θα υπάρξουν οχλήσεις», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Διονέλης.

Πηγή: insider.gr/eidiseis

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο