Νέα Ζηλανδία: Αποκλείει σχεδόν όλους τους ξένους από την αγορά κατοικιών στη χώρα

Απραγματοποίητο θα παραμείνει για την πλειονότητα των ξένων το όνειρο να αγοράσουν σπίτι στη Νέα Ζηλανδία, μετά την ψήφιση νόμου, ο οποίος τους απαγορεύει – με κάποιες εξαιρέσεις – να αποκτήσουν κάποια κατοικία.

 

Στόχος του νόμου είναι να καταπολεμηθεί η εκτόξευση των τιμών των ακινήτων που έχει παρουσιαστεί στη χώρα του Νοτίου Ειρηνικού.

Με την ψήφιση του νέου νόμου χθες το βράδυ, υλοποιείται η δέσμευση που είχε λάβει προεκλογικά η πρωθυπουργός των Εργατικών Τζασίντα Άρντερν, η οποία είχε υποσχεθεί πριν από την εκλογή της πέρυσι ότι θα καταστήσει πιο προσιτές για τους συμπολίτες της τις τιμές των ακινήτων.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο το οποίο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αυτής να επιτρέψει περισσότεροι Νεοζηλανδοί να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για πρόσβαση στην ιδιοκτησία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντέιβιντ Πάρκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή αποσκοπεί «να εξασφαλίσει ότι η αγορά των σπιτιών μας θα καθορίζεται από τη Νέα Ζηλανδία και όχι από τις διεθνείς αγορές».

Σε έκθεσή της, η κυβέρνηση επισήμαινε πριν από μερικούς μήνες ότι οι τιμές των κατοικιών είχαν αυξηθεί 30% σε διάστημα πέντε ετών, καταγράφοντας αύξηση διπλάσια από αυτή των μισθών, έως και τετραπλάσια στο Όκλαντ.

Πηγή: cnn.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο