Dromeus Capital: Σχεδιάζει επενδύσεις €200 εκατ. στο ελληνικό εμπορικό real estate

Το Dromeus Capital σχεδιάζει να επενδύσει 200 εκατ. ευρώ στο ελληνικό εμπορικό real estate μέσω της ίδρυσης ενός νέου fund, επωφελούμενο από τα υποτιμημένα ακίνητα, ανέφεραν στελέχη του στο Reuters.

Το νέο επενδυτικό όχημα, θα επιδιώξει να αγοράσει ακίνητα για γραφεία σε τοποθεσίες στο κέντρο της Αθήνας, που προσφέρουν αυτή την περίοδο καλές επενδυτικές ευκαιρίες για τους αγοραστές.

Το πρώτο fund που ίδρυσε το Dromeus Capital, Greek Advantage, τον Οκτώβριο του 2012, έχει επιστρέψει αποδόσεις 15,2% από την δημιουργία του.

"Η ελληνική οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης και το ελληνικό real estate έχει μια εξαιρετικά ασύμμετρη πρόταση ανάληψης ρίσκου", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Dromeus, Αχιλλέας Ρίσβας.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι τιμές για χώρους γραφείων έχουν μειωθεί 40% από το αποκορύφωμά τους πριν από την κρίση χρέους της χώρας και υπάρχουν επίσης και οι πωλητές οι οποίοι υποχρεούνται να πουλήσουν assets, που σημαίνει καλή αξία για τους επενδυτές.

Στα αστικά ακίνητα, η σωρευτική πτώση από το 2008, όταν ξεκίνησε η ύφεση της χώρας, έφθασε το 42%.

"Οι ελληνικές τράπεζες έχουν έναν πλούτο assets που έχουν έρθει στην κατοχή τους και υποχρεούνται να πουλήσουν τη λάθος στιγμή, για τους λάθος λόγους και σε συμφέρουσες τιμές για τους αγοραστές", τόνισε ο Α. Ρίσβας.

Πηγή: capital.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο