Η Airbnb "σκεπάζει" την Αθήνα με 500.000 διανυκτερεύσεις ετησίως- Δείτε τον χάρτη με τα ακίνητα

Μία εντυπωσιακή εικόνα αποτυπώνεται στο χάρτη που καταγράφει τα ακίνητα τα οποία ενοικιάζονται μέσω Airbnbστην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
 
Και αυτό γιατί το πλήθος των ακινήτων ουσιαστικά σκεπάζει ολόκληρες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως βλέπετε στον χάρτη (κάτω).
 
Η Airbnb, μέσω της ιστοσελίδας των στατιστικών στοιχείων της πλατφόρμας της παρουσιάζει αναλυτικά τις καταχωρήσεις, τις τιμές, τις διαθεσιμότητες και άλλα χρήσιμα στοιχεία της παρουσίας της πλατφόρμας στην Αθήνα. Από τα στοιχεία που παρέχει η εταιρεία εξάγεται το συμπέρασμα ότι πραγματοποιούνται περί τις 500.000 διανυκτερεύσεις σε ετήσια βάση.
 
Αριθμός Καταχωρήσεων
 
Ειδικότερα, για την πόλη των Αθηνών σημειώνονται συνολικά 5.127 καταχωρήσεις καταλυμάτων, εκ των οποίων οι 4.268 καταχωρήσεις, ήτοι ποσοστό 83,2% αφορά σε ολόκληρες οικίες/διαμερίσματα, οι 808 καταχωρήσεις, ήτοι ποσοστό 15,8% αφορά σε ιδιωτικά δωμάτια και οι 55 καταχωρήσεις που αντιστοιχούν στο εναπομείναν 1%, αντιστοιχούν σε κοινόχρηστα δωμάτια. Οι τιμές κατά μέσο όρο, ανέρχονται στα 55 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
 
Δραστηριότητα
 
Όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία διαθεσιμότητας και δραστηριότητας της πλατφόρμας, υπολογίζεται ότι ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων ανέρχεται στις 96 νύχτες ανά έτος, οι καταχωρήσεις ανεβαίνουν με ρυθμό 1,5 καταχωρήσεις ανά μήνα, οι αναρτήσεις κριτικής σε ακίνητα της πλατφόρμας απαριθμούν τις 124.227, ενώ το μηνιαίο εισόδημα για τους ιδιοκτήτες είναι 382 ευρώ κατά μέσο όρο.
 
Πηγή: ergonblog.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο