Πρόταση μομφής και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με άγριες διαθέσεις προσέρχεται η Νέα Δημοκρατία στη Διάσκεψη των Προέδρων που ξεκίνησε στις 17:30. Στη συζήτηση που αναμένεται έντονη, θα καθοριστεί η διαδικασία συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει στη ΝΔ ότι η συζήτηση θα κλείσει το βράδυ του Σαββάτου. Παρότι ήταν πρωτοφανής κοινοβουλευτικά διαδικασία – καθώς ο Κανονισμός της βουλής προβλέπει τριήμερη συζήτηση, η ΝΔ συμφώνησε και κατέθεσε την πρόταση μομφής την Πέμπτη, προκειμένου να κρατήσει τουλάχιστον δυόμιση ημέρες.

Ωστόσο, πληροφορίες που έφτασαν πριν από λίγο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θα προτείνει να ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία το μεσημέρι του Σαββάτου. Από τη ΝΔ εκτιμούν ότι αυτή η μεθόδευση γίνεται προκειμένου να προλάβει η κυβέρνηση το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου.Ετσι, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να καταγγείλει την διαδικασία και να αναδείξει την κυβερνητική μεθόδευση θέλοντας να εκθέσει την στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο