Στην Ελλάδα σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Η Ελλάδα υποδέχεται σήμερα τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998, και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης. Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας στο παρελθόν, στο πλαίσιο ιδιωτικών επισκέψεων, ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με το ‘Αγιον Όρος, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ειδικότερα τη Μονή Βατοπεδίου. Επίσης, αρκετές φορές έχει επισκεφθεί ιδιωτικώς τα νησιά του Ιονίου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη Λευκάδα. Εξάλλου, ο πατέρας του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα έχουν σήμερα συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο Πέμπτη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Εξάλλου, την Πέμπτη μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν βρετανικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και την Τριήρη «Ολυμπιάς» και το θωρηκτό Αβέρωφ και την Παρασκευή θα μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και κοινότητα προσφύγων.

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες – και το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ – που δεν έχει επισκεφθεί επίσημα η βασίλισσα. Γι’αυτό και η επίσκεψη του γιου της, Καρόλου, θεωρείται ιστορική. Ο σύζυγός της, δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, που γεννήθηκε ως Έλληνας πρίγκιπας στην Κέρκυρα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή το 1923, με τον πατέρα του, τον Πρίγκιπα Ανδρέα, ο οποίος τελευταία στιγμή απέφυγε την εκτέλεση. Οι σχέσεις με την βασιλική οικογένεια επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο όταν οι Έλληνες αποφάσισαν την κατάργηση της μοναρχίας το 1974.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Κάρολος αγαπά την Ελλάδα και το εκφράζει ανοιχτά. «Εκτός των άλλων, η Ελλάδα είναι στο αίμα μου και ήμουν επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της, καθώς και ιδιαίτερα τυχερός που έχω επισκεφθεί μερικά από τα πιο όμορφα και μοναδικά μέρη της», ανέφερε χαρακτηριστικά στην “Καθημερινή”.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

 

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο