Επιστολή στον Πούτιν έστειλε η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους

Έντονο και ζωηρό είναι το ενδιαφέρον και του Αγίου Όρους για την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Όπως αποκαλύπτει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας, στις 31 Μαρτίου η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή προς το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτήν, πέραν των θερμών ευχών και συγχαρητηρίων των Αγιορειτών πατέρων, για την επανεκλογή του στο Κρεμλίνο, του ζητήθηκε να μεσολαβήσει προς τον Τούρκο ομόλογο του, στη συνάντηση που είχαν ύστερα από τρία εικοσιτετράωρα στην Άγκυρα (3 Απριλίου), προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος. Ρώσος διπλωμάτης μετέφερε στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος (ρωσική μονή) προφορικά τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, για τις ευχές που έλαβε για την νέα του θητεία. Πέραν αυτού, ο Ρώσος Πρόεδρος ενημέρωσε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους πως στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το ζήτημα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο