Το Forbes προτείνει τους 10 κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2018

Το περιοδικό Forbes έκανε γνωστή τη λίστα με τους 10 καλύτερους ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2018 και οι επιλογές εκπλήσσουν. Το Forbes, αφού αποθεώνει τη χώρα μας, εκτιμώντας την ακόμα ως μια από τις πλέον συμφέρουσες οικονομικά επιλογές, παραθέτει τη λίστα, η οποία περιέχει μόλις πέντε νησιά.

1. Αθήνα

Οι επιλογές του αμερικανικού περιοδικού δεν θα μπορούσαν παρά να ξεκινήσουν με την Αθήνα. Η γενέτειρα της δημοκρατίας, που είναι και ο πρώτος προορισμός των περισσότερων τουριστών στην Ελλάδα εξιτάρει όλους όσους καταφθάνουν στη χώρα μας, καθώς μια ξενάγηση στην Ακρόπολη και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους θεωρούνται must. Το ίδιο και μια βόλτα στο Κολωνάκι, το Μοναστηράκι και την Πλάκα, σύμφωνα με το περιοδικό.

2. Λίμνη Βουλιαγμένης

Μόλις 15 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Μακριά από τα άγχη και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, η Λίμνη Βουλιαγμένη αποτελεί έναν άμεσο προορισμό απομόνωσης, που λατρεύεται κυρίως από τους τουρίστες του εξωτερικού. Αφού γίνεται μια αναφορά στην ετοιμολογική προέλευση του ονόματος της (<βουλιάζω), το περιοδικό εκθειάζει την υφάλμυρη Λίμνη της Βουλιαγμένης καθώς και το εστιατόριο που βρίσκεται πλησίον της.

3. Θεσσαλονίκη

Η συμπρωτεύουσα έχει και αυτή την τιμητική της, καθώς αναφέρεται ως μία από τις πιο ιστορικές πόλεις. Το Forbes κάνει σύντομη ιστορική αναφορά στην ονοματοδοσία της Νύμφης του Θερμαικού και την προτείνει ως έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς τονίζοντας το ιδιαίτερα καλό φαγητό της.

4. Μήλος

Το πρώτο ελληνικό νησί της λίστας είναι η Μήλος, η οποία όπως αναφέρεται είναι γνωστή παγκοσμίως για κάτι που δεν βρίσκεται καν εκεί. Ο λόγος φυσικά γίνεται για την Αφροδίτη της Μήλου, που στεγάζεται στο Λούβρο. Η Μήλος, ωστόσο δεν φημίζεται μόνο για αυτό. Η ηφαιστειακή της ατμόσφαιρα, σαν και τη Σαντορίνη, τη μετατρέπει σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς. Τα υπέροχα τοπία και οι μαγευτικές παραλίες, με το περίφημο Σαρακήνικο, τονίζονται βεβαίως από το Forbes.

5. Πάρος

Ο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων, κατά τον αμερικανό δημοσιογράφο, είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν το καλό φαγητό, τις όμορφες παραλίες και τη διασκέδαση σε ένα οικονομικό πακέτο. Μόλις λίγα ναυτικά μίλια μακρία από την ακριβή Μύκονο, η Πάρος με την πανέμορφη Νάουσα και τα παραδοσιακά ταβερνάκια, αναμένεται να αγαπηθεί από τους τουρίστες, ενώ το κοντινό ταξίδι στην Αντίπαρο, του Τομ Χανκς θεωρείται απαραίτητο.

6. Βόρεια Κρήτη

Η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς, καθώς πέρα από τις παραλίες και τη διασκέδαση, διαθέτει και ορισμένες γραφικές και ιστορικές διεξόδους. Το βόρειο μέρος της Κρήτης περιλαμβάνει το Ηράκλειο, με τα Μινωικά ανάκτωρα της Κνωσσού, το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Γνωστές για την βενετσιάνικη φινέτσα τους οι ορεινές περιοχές του νησιού εντυπωσίαζαν ανέκαθεν τους τουρίστες.

7. Νότια Κρήτη

Η Κρήτη λατρεύεται από τους ξένους τουρίστες και το ίδιο συμβαίνει και με το περιοδικό Forbes, το οποίο την έχει επιλέξει δύο φορές μέσα στην ίδια λίστα, για να τονίσει το πόσους διαφορετικούς τύπους τουρισμού μπορεί κάποιος να ζήσει εκεί, καθώς και τη διαφορετικότητα της από περιοχή σε περιοχή. Τα Ανάκτωρα της Φαιστού, δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν ως ένα από τα απαραίτητα μέρη, για να επισκεφθεί κάποιος, όπως και η νότια μεριά του Ηρακλείου, της πρωτεύουσας του νησιού.

8. Κάρπαθος

Η Κάρπαθος με τη συνεχή άνοδο τα τελευταία χρόνια είναι η επιλογή του Forbes από τα Δωδεκάνησα. Αναφέρεται ως η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των χρόνων του Μεσαίωνα και θεωρείται από το περιοδικό ως το πιο αυθεντικό νησί των Δωδεκανήσων, με τις καλύτερες παραλίες. Ο Άντονι Γκραντ, συντάκτης του άρθρου, προτείνει ανεπιφύλακτα το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκάνησων μετά τη Ρόδο, για τις καλοκαιρινές διακοπές των Αμερικάνων και όχι μόνο.

9. Κέρκυρα

Κονταρίνης Γιώργος / EurokinissiΗ απάντηση του Βορρά στη μαγευτική Κρήτη. Το καταπράσινο νησί του Ιονίου είναι ένα από τα πιο γραφικά ολόκληρης της Μεσογείου, ενώ γίνεται και αναφορά στη σειρά «The Durrells» και στην ταινία «Your Eyes Only» που γυρίστηκαν στο νησί των Φαιάκων.

10. Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η Ριβιέρα στα νότια προάστια της Αθήνας, ξεκινά από τον Πειραιά και φτάνει ως το Σούνιο και είναι μια φανταστική διέξοδος εντός της Αττικής. Ο Ναός του Ποσειδώνα είναι ένας προορισμός που ο κάθε επισκέπτης της Αθήνας πρέπει να δει από κοντά και στο άρθρο του Forbes, τονίζεται ότι οι παραλίες της περιοχής είναι αυτές που επισκέπτονται οι Αθηναίοι, ενώ εκτενείς αναφορές γίνονται σε Βάρκιζα και Λιμανάκια.

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο