Ελληνίδα είναι η Καλύτερη εκπαιδευτικός στον κόσμο!

Η Aντρια Ζαφειράκου, που διδάσκει σε σχολείο του Λονδίνου, ανακηρύχτηκε νικήτρια σε παγκόσμιο διαγωνισμό με έπαθλο 1.000.000 δολάρια. Η Ελληνοκύπρια δασκάλα διδάσκει στο Alperton Community School, σε ένα φτωχό προάστιο του Λονδίνου!

Η κατάληψη της πρώτης θέσης στον παγκόσμιο διαγωνισμό Global Teacher Prize 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, της έδωσε έπαθλο 1.000.000 δολάρια!

Το έργο της ως εκπαιδευτικός είναι αξιέπαινο, αφού, σύμφωνα με το Associated Press, βοηθά μαθητές να νιώσουν ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι σε έναν δήμο με ανομοιογένεια, συμμορίες και υψηλό ποσοστό δολοφονιών. Μάλιστα, έχει καταφέρει οι μαθητές της να ανυπομονούν πότε θα πάνε σχολείο!

«Οτιδήποτε κι αν λείπει από τη ζωή τους ή τους πονάει, το σχολείο μας τους ανήκει. Αν το σχολείο μας μπορούσε να ανοίξει στις 6 το πρωί, τότε σίγουρα θα υπήρχε μια ουρά παιδιών να περιμένουν απέξω από τις 5! Είναι φαινόμενο!» λέει η ίδια.

Την καλύτερη δασκάλα συνεχάρη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ενώ το βραβείο τής έδωσαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον και ο εμίρης του Ντουμπάι.

Πηγή: world.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο