Διεθνής διάκριση για την έκθεση του Ωνάσειου Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη

Οι New York Times την χαρακτήρισαν «μια παράξενη υπέροχη έκθεση». Μετά τα διθυραμβικά σχόλια δημοσιογράφων, κριτικών τέχνης και επισκεπτών, ήρθε και η σπουδαία επιβράβευση.

Η έκθεση «Eνας κόσμος συναισθημάτων, Αρχαία Ελλάδα 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.», που παρουσιάστηκε στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης, από τις 9 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου 2017, απέσπασε το ένα από τα δύο βραβεία κοινού που απονέμουν τα Global Fine Art Awards ετησίως.

Την έκθεση θαυμάσαν περισσότεροι από 49.000 επισκέπτες στη Νέα Υόρκη. Η μεγάλη απήχηση της έκθεσης, σε αριθμό επισκεπτών, αποτυπώθηκε τελικά και στην ψηφοφορία με τις προτιμήσεις του κοινού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν σε σχετική εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Για το 2017, συνολικά 85 υποψηφιότητες, από 28 χώρες και 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ανέδειξαν 33 φιναλίστ, οι οποίοι διεκδίκησαν τα 13 βραβεία των επιτροπών και τα 2 υψηλού κύρους βραβεία κοινού. Το ένα εκ των δύο αυτών βραβείων απονεμήθηκε στην έκθεση του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης.

Πηγή: usa.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο