Εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Εύρημα στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Ένα εντυπωσιακό εύρημα είδε το φως του ήλιου λόγω των εργασιών που γίνονται για το μετρό στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα αγαλματίδιο ύψους μόλις 20 εκατοστών χωρίς κεφάλι, το οποίο φέρεται ότι αναπαριστά τη θεά Αφροδίτη.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Γιάννης Μυλόπουλος το αποκάλεσε «η Αφροδίτη του μετρό Θεσσαλονίκης» στην ανάρτηση που έκανε με τη σχετική φωτογραφία.

Η Αφροδίτη, η οποία βρέθηκε στην Αγίας Σοφίας πολύ κοντά στο Κρηναίο σύμπλεγμα, χρονολογείται γύρω στον 1ο π.Χ. αιώνα και κέρδισε τον τίτλο του εντυπωσιακότερου ευρήματος από τα συνολικά 300.000 που έχουν έρθει στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των έργων.

Από το άγαλμα λείπει το κεφάλι, όμως το σώμα και η χαρακτηριστική στάση του κάνουν τους αρχαιολόγους να μιλούν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για τη θεά του έρωτα και της ομορφιάς.

Τα έργα στο συγκεκριμένο σταθμό της Αγίας Σοφίας έχουν κάνει τους αρχαιολόγους να χαμογελούν, καθώς έχουν αποκαλυφθεί και άλλα ευρήματα σπουδαίας ιστορικής σημασίας. Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει παρουσίαση για όλα τα αρχαία αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί στους σταθμούς του μετρό.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο