Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες είναι οι πιο δυσαρεστημένοι για την πορεία της ΕΕ

Το 69% των Ελλήνων θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται σε λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν σήμερα. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ, αλλά και στο σύνολό τους οι Ευρωπαίοι δεν είναι ενθουσιασμένοι με την πορεία της ΕΕ, καθώς σε ποσοστό 49% θεωρούν ότι τα πράγματα κινούνται στη λάθος κατεύθυνση.

Ακόμη και σε χώρες του πυρήνα, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, υπάρχει μία μικρή πλειοψηφία – το 51% των Γερμανών και το 52% των Γάλλων – που δεν συμφωνεί με την πορεία που ακολουθείται. «Η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να επαναπαυτεί στις δόξες της υπέρβασης της κρίσης», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στη Γερμανία, Ρίχαρντ Κίνελ.

Ως ευχάριστη εξέλιξη χαρακτήρισε η Κομισιόν ότι η ΕΕ προκαλεί ένα πολύ ή σχεδόν θετικό αίσθημα στο 45% των ερωτηθέντων στη Γερμανία και στο 40% όλων των Ευρωπαίων, ποσοστά που είχαν να σημειωθούν εδώ και δύο χρόνια. Το χαμηλότερο σχετικό ποσοστό είχαν οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα (23%) και την Τσεχία (30%).

Πηγή: eu.greekreporter.gr

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο